SDE

Владика Ярослав освятив у Дрогобичі храм Вознесіння Господнього

26 листопада 2011
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Храм Вознесіння Господнього у Дрогобичі
25 листопада на празник священномученика Йосафата владика Ярослав (Приріз), адміністратор Самбірсько-Дрогобицької єпархії, освятив у Дрогобичі новозбудований храм Вознесіння Господнього, що розташований по вул. Северина Наливайка. У співслужінні митр. прот. Тараса Гарасимчука (канцлера єпархії), прот. Івана Паньківа (декана Дрогобицького), єромонаха Павла (Ясиновоського) ЧСВВ (ігумена Дрогобицького монастиря свв. Петра і Павла), єромонаха Софрона (Яциківа) ЧСВВ (адміністратора парафії) архиєрей відслужив Божественну Літургію у новопосвяченому храмі. Участь в урочистостях взяли численні єпархіальні священики та отці-василіяни з різних монастирів України та з-закордону.  

Вітаючи вірних з історичною подією їх парафії, владика Ярослав зауважив: "Храм - це особлива будівля, через перебування в якій людина змінюється та черпає святість". Єпископ зазначив, що, будуючи храм, людина шукає близькості з Богом та виражає свою відвічну тугу за Творцем. З іншого боку, церковна святиня нагадує християнину про втрачене прародичами щастя у раю та закликає його до віднови у Христі.

Архиєрей також пригадав вірним про мужній подвиг віри святителя: "Священномученик Йосафат пригадує нам про святий обов’язок берегти свою віру, відважно свідчити Божу істину в сучасному світі". На думку владика, кожен віруючий повинен збагачувати сучасний досвід віри своїми особистими подвигами там, де його Господь щодня посилає.

Після Божественної Літургії з подячним словом до всіх присутніх звернувся о. Павло (Ясиновський), ЧСВВ (ігумен монастиря у м. Дрогобичі), дякуючи усім, хто спричинився до побудови величної святині. У свою чергу, єромонах Софрон (Якиців), ЧСВВ (адміністратор парафії) подякував владиці за пастирський візит.

 

Зазначимо, що будівництво храму Вознесіння Господнього розпочалося у 1991 році. Увесь цей час душпастиром парафії є єромонах Софроній (Яциків), ЧСВВ. Це вже третій храм УГКЦ освячений у Дрогобичі впродовж 2011 року.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), освячення храму, Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори