SDE

Владика Ярослав взяв участь у святкуваннях престольного празника архикатедри в Перемишлі

08 липня 2011
Друк E-mail
Фото сайту cerkiew.net
Владика Ярослав (Приріз), владика Іван (Мартиняк) та владика Володимир (Ющак)
У день Різдва Івана Хрестителя 7 липня в Перемишлі відбулися святкування храмового празника Архікатедрального Собору та іменин Високопреосвященного Митрополита Перемисько-Варшавського Івана Мартиняка. Торжества розпочались Святою Літургією, яку служив Перемишльський Митрополит кир Іван Мартиняк, Єпископ Вроцлавсько-Гданської єпархії кир Володимир Ющак та Єпископ-коад'ютор Самбірсько-Дрогобицької Єпархії кир Ярослав Приріз.

 

Проповідь з нагоди празника в честь славного пророка і Хрестителя Івана Предтечі виголосив владика Ярослав Приріз. "Проповідуючи покаяння, Йоан Хреститель не звертав уваги людей на себе самого. Постійно вказуючи на Ісуса, на Агнця, він все далі відходить у Його тінь, щоб все більше і більше простору робити для Того, Чиє пришестя він проповідував", - зазначив владика Ярослав, змальовуючи духовний образ великого пророка.

У контексті свята проповідник зазначив, що Перемишльська єпархія є предтечею християнства в Україні, адже її початки сягають княжих часів. До того ж, з її історією тісно переплетена доля теперішньої території Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Відтак владика привітав з іменинами Високопреосвященного Митрополита Перемишльсько-Варшавського Івана Мартиняка, бажаючи йому гідно продовжувати служіння небесного покровителя - вказувати людям на Христа (Див. повний текст проповіді).

Після завершення Літургії відбувся чин водосвяття, а також численні гості склали свої привітання Митрополиту Івану Мартиняку.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії 

banner

Архів
^ Догори