SDE

До владик - з колядою

12 січня 2011
Друк E-mail
Щороку гості та вірні з терен Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ вітають владику Юліяна (Вороновського) та владику Ярослава (Приріза) з Христовим Різдвом. 6 січня на Святу Вечерю до колишнього приміщення Єпархіального управління у м. Трускавці прибули вчителі та школярі з м. Дніпропетровська. Кожного року вчителі привозять своїх питомців на терени Західної України, щоб ознайомити їх глибинни різдвяними традиціями Галичини. Після Святої Вечері учні отримали благословення від архиєреїв та мали змогу з ними поспілкуватись.

На святвечір до гостей з Дніпропетровська завітали учасники недільної школи з парохії св. Миколая м. Трускавця. Під керівництвом катехитів парохії Лариси Рой та Юлії Гриньків молодь представила дніпропетровчанам театралізоване дійство вертепу.

7 січня на різдвяну вечерю до владик, згідно з багаторічною традицією, прийшли разом із сім’ями працівники єпархіальної курії. Багатий був цей вечір на колядки, вертепи, віншування. Незвичайним цьогоріч був вертеп, поставлений молоддю катедрального Собору Пресвятої Трійці. Майстерність та жива гра молодих акторів створила атмосферу двохтисячолітньої давності, а відтворені події дали можливість присутнім пережити святе Різдво у кожному серці. Канцелярія, економічний відділ, суд, комісії, семінарія, єпархіальна преса – усі віншували Владик міцним здоров’ям та довголіттям, радістю, миром та Божим благословенням. Особливим вітанням для Владик було від семінарії за участю ректора, семінаристів (тих, що вчаться, і тих, хто, готується ними стати) та священиків. А музичне вітання на скрипці у виконанні о.Мирона Бендика запам’ятається усім своєю легкістю, щирістю, майстерністю та душевністю. Щирим та безпосереднім було вітання щойноствореного дитячого хору усіх діточок, які прийшли колядувати владикам. Своїми чистими серцями та радісними обличчями вони подарували усім хвилини щасливого різдвяного дитинства.

Впродовж різдвяних свят з колядою до владик завітали студенти Дрогобицької Духовної Семінарії, молодь з Центру Душпастирства Молоді з м. Дрогобича, а також сестри-студитки.

єрей Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Наталя Копичин
Єпархіальний консультант
НПФ «Покрова»

Теми: Ярослав (Приріз), Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори