SDE

Різдвяні богослужіння за участі архиєреїв [оновл.]

08 січня 2011
Друк E-mail
  7 січня у день Христового Різдва опівночі великим повечір’ям розпочались різдвяні богослужіння у катедральному храмі Пресвятої Трійці в м. Дрогобичі. Святкове богослужіння у співслужінні місцевих священнослужителів та в присутності великої кількості вірних відслужив преосвященний Юліян (Вороновський), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. 
У різдвяному зверненні, яке у цей день було прочитане у всіх храмах Самбірсько-Дрогобицької єпархії, владика Юліян привітав вірних з радісним празником: «У цей величний день Христового Різдва наше серце сповнюється особливою любов’ю до Господа, котрий споглянув на народ свій і замешкав серед нього. Сповнені надією, ми радісно кличемо: «Христос народжується – славіте! Христос із небес – зустрічайте! Христос на землі – бадьортеся!» Архиєрей зазначив, що свято Христового Різдва особливо сьогодні, коли багато українців перебувають в скрутному фінансовому становищі, інколи позбавлені місця праці, стає рятівною тростиною надії, за яку у вірі може втриматись християнин. Після завершення Божественної Літургії владика привітав священиків та вірних катедральної парохії з радістю Божого приходу у світ.

8 січня владика Юліян відвідав прокатедральний храм Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора. У співслужінні місцевих священнослужителів архиєрей очолив Божественну Літургію. "Сьогодні однодумно співаємо пісню прослави Божій Матері, адже завдяки їй здійснився Божий Промисел – спасіння людства," – зазначив єпископ, вітаючи вірних з різдвяними святами. Після завершення Літургії молодь парафії привітала усіх присутніх з Христовим Різдвом театралізованим дійством вертепу.

9 січня на свято первомученика Стефана владика Юліян відслужив Архиєрейську Літургію в м. Трускавці у храмі св. Миколая Чудотворця. У пастирському слові єпископ зауважив: "Архидиякон Стефан – це яскравий приклад жертовного свідчення Христа у світі. Приклад його хороброго мучеництва має спонукати християнина без вагань йти шляхом Христового Євангелія". Наостанок владика привітав вірних парохії з різдвяними святами.

7 січня владика Ярослав (Приріз), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, очолив Божественну Літургію у прокатедральному храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора. Після завершення Літургії адміністратор храму прот. Богдан Добрянський, декан Самбірський, склав подяку архиєрею за те, що розділив радість великого празника з вірними парохії. Вітаючи вірних з Різдвом Христовим, єпископ зазначив, що народження Христа у Вифлеємі позначилось на житті усього людства, ставши основою його літочислення. Відтак владика Ярослав побажав вірним, щоб Христос завжди був центром їх щоденного життя.

8 січня на свято Собору Пресвятої Богородиці владика Ярослав відслужив Архиєрейську Літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці м. Самбора. Вітаючи вірних парохії з різдвяними святами, єпископ зазначив: "У другий день різдвяних свят ми возвеличуємо тих осіб, які були очевидцями Христового Різдва. Їх участь у цій події була невипадковою. Це стало можливим завдяки їх бажанню прийти на поклик Божий до вифлиємських ясел, щоб віддати поклін новонародженому Богові". Владика побажав вірним, щоб радість різдвяної події запалила їх серця до бездоганного служіння Господу.

єрей Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори