SDE

Вчителі християнської етики відсвяткували професійне свято [фото]

03 жовтня 2010
Друк E-mail
29 вересня у м. Трускавець в приміщенні Єпархіального управління Самбірсько-Дрогобицької єпархії відбулась святкова академія з нагоди відзначення дня вчителя християнської етики. Цього року минає 20 років  з того часу, як християнська етика стала навчальним предметом у загальноосвітніх навчальних закладах Львівщини. Третій рік поспіль при Самбірсько-Дрогобицькій єпархії УГКЦ діє Комісія у справах шкільництва. Як повідомила Голова комісії Любов Войтко, за цей період проведено понад 50 семінарів, вишколів, цікавих зустрічей, виступів на батьківських зборах та засіданнях педрад, відкритих уроків та виховних заходів, під час яких вчителі обмінювались досвідом своєї роботи. На думку Голови комісії, великим поступом у розвитку викладання християнської етики стало напрацювання та затвердження 30 червня 2010 року єдиної програми викладання предмету у всіх регіонах України.

Програма містить державні вимоги щодо рівня засвоєння учнями основ християнської етики, а також критерії оцінювання знань. На даний момент триває написання підручників для учнів 1-4 та 7-11 класів. Як зазначила Любов Войтко, підручник не буде єдиним джерелом для вивчення предмету. Для кожного класу розробляється комплект, що міститиме сам підручник, робочий зошит, хрестоматію для учнів та методичний посібник для вчителя. Усі ці недавні напрацювання стали предметом обговорення під час урочистої академії. 

З привітальним словом до вчителів звернувся владика Ярослав (Приріз), який наголосив на важливості постаті педагога у формуванні християнського світогляду молодої людини. Єпископ підкреслив, що педагог насамперед має бути особою, що провадить глибоке християнське життя. Лише тоді зерна його педагогічної праці приноситимуть рясні плоди та очевидний успіх. Відтак владика нагородив 12 вчителів почесними грамотами правлячого ординарія владики Юліяна (Вороновського).
 
Окрасою святкової академії стала концертна програма, участь в якій взяли учні Нижньогаївської школи з Дрогобиччини та учасники Будинку учнівської творчості м. Стебника. Літературним та співочим талантом учні привітали вчителів християнської етики з їх професійним святом.

ФОТОРЕПОРТАЖ



о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії


Теми: Ярослав (Приріз), катехити

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори