SDE

Владика Ярослав відвідав парафію м. Стебника, де служив ісповідник віри

23 вересня 2010
Друк E-mail
21 вересня владика Ярослав (Приріз) відвідав парафію Різдва Пресвятої Богородиці у м. Стебник. З нагоди храмового свята архиєрей очолив Божественну Літургію у співслужінні священиків Трускавецького деканату та священиків Львівської архиєпархії, Івано-Франківської єпархії  та Патріаршої Курії.Вітаючи вірних з престольним празником, владика Ярослав зазначив: "Пресвята Богородиця подивляє нас своїми духовними скарбами, які є гідні до наслідування - чесноти Богородиці та благодать Святого Духа ставлять її вище всіх, не тільки святих та праведних людей, але навіть і небесних сил".
Архиєрей розповів вірним про значення святкування Різдва Пресвятої Богородиці: "Церква не має звичаю святкувати день народження святих на землі, але їхній день народження для неба - день смерті. Виняток становлять двоє найбільших святих у Церкві: Пречиста Діва Марія і святий Йоан Хреститель". Різдвом Богородиці радіє усе людство, бачачи богоматеринство Пречистої Діви Марії, з якої "засіяло Сонце Правди, Христос Бог наш".

Після завершення Літургії владика подякував адміністратору парафії прот. Михайлу Бучинському та сотруднику єрею Андрію Осередчуку за пастирське служіння.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Довідка
Парафія Різдва Пресвятої Богородиці м. Стебник відома тим, що тут служив ісповідник віри о. Петро Микилита. На даний час розпочато беатифікаційний процес щодо залічення ісповідника до лику блаженних. При парафії діє катехитична школа ім. Андрея Шептицького. Цьогоріч учасники школи відвідали греко-католицькі парафії на Донеччині, познайомившись з життям УГКЦ на східних теренах. При храмі діє дитячий хор "Лілея".

Теми: Ярослав (Приріз), Трускавецький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори