SDE

Архиєреї та священнослужителі прощались з покійним протоєреєм Степаном Топоровичом

17 жовтня 2009
Друк E-mail
Упродовж 14-16 жовтня тривали похоронні богослужіння над тілом покійного протоєрея Степана Топоровича. Як було повідомлено раніше, покійний протоєрей Степан спочив у Бозі 14 жовтня на 45-му році життя.  15 жовтня тіло покійного було перенесено з парафіяльного дому до храму Собору Пресвятої Богородиці с. Блажів Самбірського деканату, де служив отець. У супроводі близько 40 священнослужителів владика Ярослав (Приріз) очолив чин єрейського похорону. "Сьогодні ми супроводжуємо у молитві тіло покійного протоєрея Степана в його останню земну путь, а назустріч йому йде Христос, щоб зустріти його як вірного сина," - зазначив у поминальному слові архиєрей. - "Між нами не стало ще одного молільника та праведника!"
 
16 жовтня заупокійну Божественну Літургію очолив преосвященнійший владика Юліян (Вороновський) у співслужінні понад 50-ти священиків єпархії. У пастирському слові владика пригадав життєвий шлях покійного та склав співчуття дружині, дітям, матері та пастві покійного. На завершення Літургії митр. прот. Тарас Гарасимчук, канцлер єпархії, застановився над чеснотами покійного, а саме: молитовністю, лагідністю та сумирністю.

Після закінчення Літургії відбулось останнє цілування та прощання з покійним. У супроводі священослужителів та великого числа мирян із храму с. Блажів домовину було перевезено до родинного села покійного  - Воля, що на Старосамбірщині. У місцевому храмі відслужено панахиду, а відтак покійного поховано на місцевому цвинтарі поруч з могилою батька.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: похорон

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори