SDE

Різдвяна свічка – запали вогник надії

09 грудня 2008
Друк E-mail
Традиційно наш Благодійний Фонд «Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії» з початком Різдвяного посту розпочинає щорічну благодійну акцію «Різдвяна свічка», зібрані кошти від якої йдуть на допомогу соціально-незахищеним дітям. Акція проводиться у рамках всеукраїнської акції «Різдвяна свічка», яку організовує Міжнародний благодійний фонд «Карітас України».Метою акції є допомога потребуючим дітям (сиротам, напівсиротам,  дітям з неблагополучних та багатодітних родин) – на сьогодні наш «Карітас» опікується близько 50 такими дітьми. А також допомога особам, які звертаються до нас у випадку, на приклад потребі невідкладної операції, нещасного випадку тощо. Кошти будуть зібрані шляхом розповсюдження, в першу чергу через парафії, спеціально виготовлених свічок.

«Дана акція несе окрім того і дуже важливі виховні функції – з одного боку вона пропагує та заохочує до милосердя, співчуття, жертовності, а з другого боку вона згуртовує, єднає людей», – розповів о. А. Нагірняк, референт з соціальних питань Секретаріату Верховного Архиєпископа УГКЦ.  
«Ми можемо просто купити свічку на ринку, де за таку ціну вона може бути красивішою, якіснішою чи більшою. Але склавши пожертву на бідних через нашу свічку людина відчуває, що вона немов би запросила на Вечерю  потребуючу дитинку. Різдвяна свічка, запалена у кожному домі на Свят Вечір є символом нашого єднання у спільній милосердній справі, спільній любові, спільному Карітасі. І людина, яка отримує в цей вечір подарунок чи допомогу від нас відчуває, що вона є у родині, що про неї хтось дбає, пам’ятає і жертвує, готувавшись до Святої Вечері.», - ділиться своїм баченням суті цієї акції о. Ігор Козанкевич, директор БФ «Карітас СДЄ».

Щиро дякуємо усім,  у кого милого року на столі горіла свічка «Різдвяна допомога дітям». Запрошуємо усіх і цього року приєднатись до цієї благодійної акції та подарувати потребуючим дітям світло надії, адже «…Коли береш – наповнюєш руку, коли даєш – наповнюєш серце!».

Теми: карітас

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори