SDE

Хресною ходою і зустріччю з військовими відзначили День Незалежності і День Державного Прапора у Старому Самборі [фото]

29 серпня 2024
Друк E-mail
Фото Віталія Скипакевича, Ірини Хмельовської
Близько вечора 23 серпня 2024 р. в День державного прапора України парафіяльна громада УГКЦ святого Миколая м. Старий Самбір зібралася на площі Героїв Небесної Сотні біля адмінбудинку. Саме з площі, яка присвячена Героям Майдану, розпочалася хресна хода парафіян центральною вулицею міста.

Чоловіки і жінки, розгорнувши синьо-жовтий 30-метровий стяг, тримали його десятками рук і спільно молилися. О. Михайло Николин, декан Старосамбірський, розпочав хресну дорогу молитвою, наголосивши, що цьогоріч ми вшановуємо пам'ять свщмч Омеляна Ковча, капелана УГА, в'язня "Майданеку" — його 140 років від дня народження та 80 роковини мученицької смерті.

Усі процесійно вирушили центральною вулицею міста хресною дорогою Омеляна Ковча, відмірявши до кожної стації 33 метри, за кількістю років незалежності України. В глибокій призадумі кожен з парафіян читав стації Хресної Дороги, розважали про життя о. Ковча, читаючи спогади і співпереживання в'язнів. У молитві просили Бога робити правильні висновки з наших учинків.

Повернувшись із міської площі на завершення 14 стації, урочисто занесли прапор до церкви, де закінчили хресну ходу молитвою за Україну.

"З особливим трепетом тримаючи в руках наш прапор, знамено державності, несучи і низесенько вклоняючись, ми, по-особливому, ніби його цілуючи, маємо за що дякувати і благодарити Господа Бога і ЗСУ. Те, що було вчора, більше не повернеться ніколи. Завтрішнє кується сьогодні. Я свято переконаний в перемозі українського народу із затяжним російським тираном," — подякував наостанок о. Михайло молільникам хресної ходи вулицями міста.

Наступного дня державний Великдень, День Незалежності України, розпочався з подячної літургії, на яку прибули особливі запрошені гості — волонтерики "Коло доброти" з м. Дрогобич. Це школярі з Дрогобича, які прибули до храму св. Миколая на запрошення о. Михайла разом з військовими, які в даний час проходять лікування в одному із госпіталів Львівщини.

Після багатьох зворушливих слів та пісень від юних волонтерів кожен з парафіян міг поспілкуватися з військовими, підтримати їх, подякувати за наш захист. Щиро їх обіймали не лише діти, а й старші жінки і чоловіки.

На завершення зустрічі від волонтериків було вручено подарунок — писанку з Архангелом Михаїлом для о. Михайла Николина, декана Старосамбірського. Парафія ж долучилася спільною лептою у збірці на дрони, яку проводять дрогобицькі волонтерики.

На завершення зустрічі саме нашими героїчними військовими був урочисто піднятий прапор на церковному подвір'ї, де вся громада спільно виконала Гімн України, "Боже великий єдиний", "Ой у лузі червона калина" та інші патріотичні пісні.

Віталій Скипакевич, Ірина Хмельовська

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори