SDE

У День Незалежності владика Григорій очолив Панахиду за загиблими воїнами на Алеї Пам’яті у Дрогобичі

25 серпня 2024
Друк E-mail
Фото Дрогобицької міської ради
24 серпня, у День Незалежності України, владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, разом із місцевим духовенством відслужив Панахиду за полеглими воїнами в часі російсько-української війни.

Поминальний захід розпочався Хвилиною мовчання та Гімном України. Відтак, поминальний Парастас очолив владика Григорій. У своєму слові він подякував полеглим захисникам, які уможливили святкування Дня Незалежності. «Ми прийшли на це місце, щоб подякувати тим, хто захистив нашу Незалежність, хто уможливив сьогоднішнє святкування цього великого національного і державного свята», - сказав владика.

Далі єпископ наголосив на достойному виборі, який зробили наші воїни. «Ті наші герої, яких ми сьогодні поминаємо, і не тільки сьогодні, вони завжди залишаються живими у нашій пам’яті та серці. Вони зробили свій правильний, добрий і, можливо, найважливіший вибір свого життя. Вони стали на боці України», - зазначив єпископ.

Владика також подякував матерям і батькам, які виховали своїх дітей у любові до рідної землі. Роздумуючи над мотивами піти і захищати свою Батьківщину, владика зазначив, що: «Всі ми знаємо Заповідь Божу: “Шануй батька і матір твою” (Вих 20, 12). Ця Заповідь відноситься не лише до рідних батьків, але й охоплює любов до своєї землі, мови, культури, до своїх наставників. Наша Свята Церква і батьки вчили своїх дітей цієї Заповіді Божої, цієї любові, і це дало свій плід».

Окрім цього, проповідник підкреслив, що з початком війни змінилося також і розуміння Дня Незалежності. «Можливо, до цієї страшної, кровопролитної війни для багатьох людей День Незалежності був радше символом, вихідним днем від роботи, днем для розваг. Але наші Герої наповнили цей день і саму Незалежність глибоким змістом. Вони дали Україні велику ціну, бо країна, яка нічого не коштує, нікому не потрібна», - зауважив проповідник.

На завершення владика закликав присутніх не змарнувати цей дар Незалежності, за який наші полеглі воїни віддали своє життя. «І ми тепер, дивлячись, на їхні зображення тут на Алеї Слави, розуміємо, що Україна має дуже високу ціну, а ми не маємо права змарнувати і втратити цей дар Незалежності, за який вони віддали свої життя. Нехай їхній приклад, їхній героїзм, їхня жертва нас надихає на боротьбу за Україну і на те, щоб жити і творити для України», - закликав владика Григорій.

Пам’ятний захід завершили молитвою за Україну – «Боже, великий, єдиний».

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

 

Теми: Григорій (Комар), Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори