SDE

У Старому Самборі помолились "Хресну дорогу моєї України" [фото]

15 квітня 2024
Друк E-mail
Фото Микола БУХНІЙ
7 квітня, у третю неділю великопостної мандрівки, неділю Хрестопоклінну, свята Мати-Церква пропонує застановитися над живоносним древом Чесного Животворящого Христа Господнього. Цього недільного весняного сонячного дня від каплиці Неустанної помочі Матері Божої, що на вул. Дрогобицька, розпочалася Хресна дорога моєї України вулицями Старого Самбора.

Хресну ходу очолили о. Михайло Николин, декан Старосамбірський у співслужінні о. Юрія Бойчука. "В третій рік кривавої повномасштабної війни російського окупанта на українській землі, під звуки сирен, у зруйнованих снарядами містах і селах, ми вдивляємося і застановляємося над 14 новітніми стаціями, під час яких страждав Ісус, несучи свого хреста, а тепер страждає вся Україна" - наголосив о. Михайло.

Парафіяни церкви по-черзі несли хрест, ікони кожної стації з молитвою та піснею на устах, кожну з зупинок по-особливому співпереживаючи з Христом.
"Нести свій хрест, означає йти за Христом і знайти силу для боротьби з гріхом і злом, мужньо звершувати нашу духовну боротьбу, проаналізувати та переосмислити свої діла, помисли і вчинки",- виголосив в короткій науці вірним під час однієї з стацій о. Юрій Бойчук.

Звершувалися стації біля кожної святині міста - каплиць, хреста в центрі міста, статуї Богородиці біля лікарні та вздовж центральної вулиці під опікою кожного з мікрорайонів Старого Самбора.

Завершилася молитовна хресна хода на церковному подвір'ї біля каплиці, на місці, на якому , за словами о. Михайла Николина "потрібно скинути сандалі, бо "земля де ти стоїш, свята ( вихід 3,14)" . Адже саме там була колись старовинна церква, а на місці каплиці був її престіл. Різні імперії топтали нашу землю, а наші діди-прадіди босоніж прибігали, схиляючи коліна, благаючи Господа і Страждальну Матір, щоб покривала своїх синів і дочок своїм небесним омофором.
"Ми стоїмо, але не зупинилися. Християнин це особа, яка йде за Христом. Тож будьмо відповідальними синами і доньками Неньки - України. Боже великий, єдиний, нам Україну храни!" - наголосив на завершення у подячному слові громаді о. Михайло.
" Хресту твоєму поклоняємось владико, й святе воскресіння Твоє славимо"

Віталій СКИПАКЕВИЧ
Фото Микола БУХНІЙ 

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою
Воскресіння Христове

pascha

 

banner

Архів
^ Догори