SDE

У Старому Самборі відбувся "Тиждень соціального служіння" [фото]

18 березня 2024
Друк E-mail
У парафії святого Миколая Старого Самбора впродовж 4 -10 березня 2024 р.Б проходив тиждень соціального служіння, запроваджений у всій УГКЦ. Протягом тижня парафіяни разом з о. Михайлом Николиним та о. Юрієм Бойчуком молилися за потребуючих, яким був присвячений кожен молитовний день тижня: за воїнів, людей безвісти пропавших, поранених воїнів та сім'ї загиблих військових, сиріт, хворих, самотніх, зранених війною та ін.

У п'ятницю в рамках тижня соціального служіння у вечірній час, на запрошення о. Михайла Николина, старосамбірську парафію відвідали о. Богдан Лехович, о. Василь Білас, духівники - консультанти БФ "Карітасу", реабілітаційного центру "Назарет", "Наша хата", що діють в Самбірсько- Дрогобицькій єпархії, які провели змістовну та цікаву розмову з присутніми про залежності та причини виникнення та способи їх подолання. Парафіяни почули гірку правду сьогоднішнього життя. На превеликий жаль, число узалежнених величезне. Але в міру тих обставин, які склалися, Церква- Мати дбає для духовних чад та витягає їх з тенета складних життєвих обставин в яких вони опинилися. Також один з випускників "Назарету", який прибув разом з духівниками, дав свідчення про своє визволення з сітей алкогольної та ігрової залежності. Також на зустрічі одностайно була підтримана пропозиція розпочати "Золоту книгу тверезості" на нашій парафії.

У суботу була проведена акція "Нагодуй голодного" під час якої віряни зібрали хліб і продукти тривалого зберігання для потребуючих. У неділю, 10 березня, усі продуктові пожертви були освячені та передані для потребуючих в спільноту взаємодопомоги бездомним "Наша хата" та для реабілітаційного центру для узалежнених "Назарет".

Завершився тиждень соціального служіння збором коштів для ЗСУ. В неділю 10 березня, на запрошення о. Михайла Николина, нашу парафію відвідав Муніципальний камерний хор з м. Дрогобича, який співав літургії та збирав кошти для САДн 42 ОМБр (самохідний артилерійський дивізіон 42 окремої механізованої бригади) . Цього дня парафіяни зібрали пожертви 12124 грн і 10 злотих на дрон для наших захисників.

Віталій СКИПАКЕВИЧ

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори