SDE

"Молитовна мобілізація" та молитовне стояння У Старосамбірській парафії УГКЦ в другу річницю повномасштабного вторгнення російських окупантів

27 лютого 2024
Друк E-mail
Фото Віталія СКИПАКЕВИЧА
  З благословення отця і глави УГКЦ Святослава Шевчука на заклик Архиєрейського Синоду Єпископів 24 лютого 2024 р. Б в другу річницю повномасштабного вторгнення тирана-московита на українську землю, у святомиколаївському храмі Старого Самбора відбулося десятигодинне безперервне молитовне стояння за мир і Перемогу України, єднаючись у цьому молитовному стоянні з усією Глобальною Церквою.

 

Розпочалася "молитовна мобілізація" старосамбірян літургією, яку очолив о. Юрій Бойчук. Уся парафія спільно молилася за душі полеглих Героїв, які поклали найцінніше на вівтар своєї Батьківщини - своє найдорожче життя.

"Царство Боже здобувається силою. Силою віри. Віра виражається в наших вчинках, праці над чистотою серця і душі", - наголосив о. Юрій у своїй проповіді, закликавши кожного християнина докласти в цей день зусиль в молитві і пості задля нашої Перемоги.

Протягом дня молитовного стояння парафіяни очі свої зводили до Неба. З уст молільників лунали прохання до Богородиці, роздумували над таїнствами вервиці, читали часослов, отримували духовну насолоду роздумуючи на псалмами, акафістами.

Особливістю десятигодинної молитовної акції було організоване спільнотою "Матері в молитві" по парафії св Миколая читання часів в час війни. Ці часи моляться учасниці спільноти цілодобово вже понад півроку, постановивши завершити цілодобові молитви лише коли настане перемога України. Цими часами учасниці спільноти починали кожну годину під час молитви 24 лютого.

У продовж дня долучалися парафіяни своїми лептами на потреби ЗСУ. Завершувалося молитовне стояння вечірнею, яку очолив о. Михайло Николин. 

"Ми йдемо своїми зі своїми життєвими стежками -хрестиками, йдем за Христом , котрий взяв на плечі хрест всієї України. Дякуємо воїнам, медикаи, волонтерам, енергетикам, які зближують омріяну перемогу України ", - виголосив о. Михайло Николин, декан Старосамбірський.

Дай Боже мені розум в душевний спокій прийняти те, що я не в силах змінити.
Дай мужність змінити те, що я можу змінити.
І мудрість відрізнити одне від іншого.
Завершився молитовний день Благальною піснею, суплікацією.
Віталій СКИПАКЕВИЧ

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори