SDE

У храмі св. Миколая в Старому Самборі відбулись різдвяні реколекції [фото]

17 грудня 2023
Друк E-mail
Фото Віталія СКИПАКЕВИЧА
Вже стало доброю традицією напередодні храмового празника в парафіяльній спільноті св. Миколая в Старому Самборі проводити реколекції (лат. recolecto- наново збирати) для поглиблення духовної віднови, щоб заглибитися сенсом християнського життя, і, немов в євангелійській притчі, навчитися розрізняти зерно від полови.

Цьогорічні передпразничні реколекції на тему "Молитва - розмова людини з Богом" проводив викладач УКУ, богослов Максим Тимо. Під час триденних духовних наук парафіяни дізналися про ступені та види молитви, різновиди Богослужінь, змогли краще зрозуміти що таке Часи, Вічірні, Велике повечер'я, Господські та Богородичні свята, з яких частин складається Літургія.

На завершення реколекцій, під час недільної літургії 3 грудня, о. Михайло Николин щиро подякував реколектанту за змістовні і важливі науки та подарував йому на пам'ять про відвідини нашої парафії книгу про сакральні святині Старосамбірщини.

В понеділок 4 грудня при парафії святого Миколая було відзначено свято для дітей-сиріт. Разом з церквою свято організували Союз Українок, відділ у справах дітей при Старосамбірській міській раді щоб разом подарувати промінчики тепла, радості, огорнути любов'ю дітей-сиріт. На превеликий жаль, після повномасштабного вторгнення червоного дракона в Україні з'явилося велике число осиротілих дітей.

У вівторок, 5 грудня, після Празничної вечірньої з литією завдяки вчителям ОЗЗСО I-III ст #1 ім. Б.Сольчаника і о.Юрія Бойчука було організовано музично -поетичне свято Миколая для дітей усієї парафії, після якого дітвора отримала численні солодкі подарунки.

Наступного дня 6 грудня 2023 р Празничну соборову літургію очолив о. Василь Дригинич, парох с.Стрілки. У своїй гомілії о. Василь виголосив проповідь темою якої була постать св. Миколая та виховання дітей у християнському дусі. "На прикладі доброго виховання батьків, дитині буде прищеплена любов. Виховувати в дітях потрібно любов до Бога та три важливі речі: доброту, щедрість, милосердя",- впевнений о. Василь Дригинич.

На завершення о.Михайло Николин подякував всечеснішим отцям, котрі прибули на храмовий празник та за спільну молитву о. Василю Тарнавському (с.Тершів), о. Василеві Куцику (с. Торчиновичі), о.Петру Суську (с.Верхній Лужок), о. Миколі Германовичу (с. Воля). Щиросердечні вітання линули для церковного хору "Дзвони Старого міста", братству, сестринстві, спільноті "Матері в молитві", апостольству молитви та усім тим, хто носить в грудях любляче серце покровителя нашого храму. Завершилося святкування мируванням, яке провів о. Тарас Шпак.

Дякую Богу і ЗСУ за мирну спокійну миколаївську ніч.

Віталій СКИПАКЕВИЧ

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори