SDE

В Дрогобичі відбулася презентація українського перекладу книги Бранта Пітра «Ісус Христос та єврейські коріння Діви Марії: Розкриття образу Матері Месії» [фото]

19 лютого 2023
Друк E-mail
Фото Степана ПАВЛІШАКА
Презентація українського перекладу книги американського професора-богослова Бранта Пітра «Ісус Христос та єврейські коріння Діви Марії: Розкриття образу Матері Месії» відбулася 12 лютого 2023 року Божого у конференц-залі монастиря отців Василіян у Дрогобичі.

Перекладач: брат Дмитро Голик , студент Дрогобицької духовної семінарії. Богословський редактор: о. доктор Прокопій (Юрій Лотоцький), ЧСВВ. Літературний редактор: Валентина Боянівська. Книга надрукована у видавництві «Місіонер» Отців Василіян.

У книзі автор проливає нове світло на постать Діви Марії, висвітлюючи її прообрази у Старому та Новому Завітах, а також намагається дослідити давню єврейську традицію, для того, щоб розкрити в Пресвятій Богородиці образ Матері Месії.

Відкриваючи захід, модератор зустрічі о.Віталій Лесняк наголосив, що поява нової книжки - це велика радість для нас. Він зазначив, що вражений наполегливістю і працелюбністю перекладача книги брата Дмитра, адже попри насичений графік навчання у семінарії, зумів здійснити працю над таким цікавим і потрібним твором.

Представляючи книгу, брат Дмитро поділився враженнями від праці над перекладом, з проблемами які виникли у ході процесу, ознайомив присутніх зі змістом розділів книги, заінтригувавши їх до читання.

Він подякував всіх хто долучився та допомагав у праці над перекладом книги та дав відповіді на запитання. Робота над перекладом тривала два роки.

У презентації взяли участь:

о.д-р Прокопій Лотоцький з доповіддю "Актуальні проблеми маріології",

- о.Ігор Цмоканич: "Біблійні аспекти маріології",

- о.д-р Іван Гаваньо: "Інкультураційний аспект маріології ",

- о.д-р Павло Василів: "Непорочне Зачаття "pro" і "contra".

Як зазначив о.Гаваньо,

представлення цього твору є нашим способом глибше пізнати Богородицю.

Степан ПАВЛІШАК

 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори