SDE

В Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич відкрилася благодійна виставка Біблійних вишивок Заслуженого майстра народної творчості Степана Бориславського

07 січня 2023
Друк E-mail
  В перший день Нового 2023 року парафіяни, прийшовши до храму Пресвятої Трійці на недільну Святу Літургію, були приємно здивовані. Адже катедра була вбрана в Біблійну вишивку, чітких, яскравих, талановито витканих на полотні образів Святого Письма.

 

Свою благодійну виставку вишитих ікон демонстрував Заслужений майстер народноі творчості України Степан Бориславський, яку з благословення преосвященного владики Григорія організували волонтери Дрогобицькоі станиці Львівського Крайового Братства ОУН-УПА /станичний Тарас Метик/ і Благодійного фонду «Національний волонтер» /кер. Тарас Гентош/ з метою допомоги нашим захисникам, котрі боронять Україну від москальськоі орди.
Після Святої Літургії отець Тарас Гарасимчук оголосив про відкриття виставки, надавши слово Тарасу Метику, який розповів про творчий шлях майстра голки і нитки. Зокрема, він наголосив, що доробок талановитого вишивальника налічує понад сто полотен, де назагал за темою присвячені змалюванню Святого Письма.

Під час проведення виставок відбувається збір коштів на потреби наших ЗСУ. Сам Степан Бориславський дуже коротко розповів про себе, згадавши, що спершу наслідував відомого вишивальника, священника Блажейовського, однак згодом виробив свою методу вишивання, де на полотнах голкою і ниткою немов пензлем вимальовано образи зі Святого Письма, 14 Стацій Страстей Ісуса Христа, притчі Сина Божого, Тайна Вечеря, Плащаниця, інші. Його вишиті полотна засвідчують про велику любов до Бога і України.

Після виступів преосвященніший владика Ярослав разом зі священниками оглянув всю виставку, подякувавши талановитому автору вишитих полотен за його працю скеровану служінню Всевишньому і Вітчизні, допомогу нашим захисникам, котрі відстоюють волю Украіни від ненависних москальських ординців.

Ірина ХМЕЛІІВСЬКА
За матералами фейсбук сторінки Тараса Метика

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори