SDE

“Тривожно на душі — в серці з любов'ю”: в Старому Самборі на Зелені Свята молитовно згадали усіх Героїв -захисників Батьківщини [фото]

15 червня 2022
Друк E-mail
Фото Віталя Скипакевича
"Немає більшої любові за оту,коли хто душу своюза друзів кладе своїх (Ів 15:13)"

Недільного післяобіднього сонячного дня 12 червня 2022 р. Б. старосамбіряни процесійно з державним прапором та піснею на устах здійснили зеленосвяточний похід на Старосамбірську Голготу: могилу воїнів УПА і новітніх Героїв Майдану та сучасної війни, спричиненої російським агресором.

Поминальну панахиду очолив о. Ігор Подан, сотрудник храму Святого Миколая (УГКЦ), під час якої віряни згадали своїх полеглих, закатованих більшовицьким режимом в минулому 20 ст, і сучасних Героїв сьогодення.

"Наші Герої склали найбільшу жертву, показали свідоцтво плоду Святого Духа - любов до Неньки-України, плекали культуру, освіту. Це сини і доньки, в жилах яких текла кров нашого народу", - сказав під час проповіді над могилами Героїв о. Ігор та заохотив усіх скріплюватися у християнській вірі, беручи приклад з тих, хто не боїться своє життя віддати за свою Батьківщину, бо на наших очах саме тепер пишеться правдива історія України.

На Старосамбірській Голготі майорів державний прапор в руках Антона Добрянського, немов блакитне небо, скроплене потом і працею рільника над полем з золотистим колосом.

Ми молилися за оспіваних поетами і кобзарями наше славне козацтво, січове стрілецтво, воїнів УПА, героїв Майдану, АТО, добровольців, воїнів сучасної війни.

Молилися за нашу спільну перемогу щоб милосердний Господь змилосердився над багатостраждальним народом, розрадив вдів, витер сльози з очей сиріт, потішив заплаканих матерів.

Завершилося святкування виконанням Державного Гімну "Ще не вмерла Україна" та повстанських пісень.

Віталій СКИПАКЕВИЧ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Світлини Віталія СКИПАКЕВИЧА

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори