SDE

У Старому Самборі попрощалися з полеглим Героєм російсько-української війни [фото]

10 березня 2022
Друк E-mail
Фото Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
Скорботою огорнув день 8 березня 2022р усіх мешканців Старого Самбора, які багаточисельною громадою зібралися віддати шану юному старосамбірчанину Олегу Турянському, який загинув у російсько-українській війні, виконуючи свій військовий обов'язок.

Провести в останню путь Героя зібралося чисельне духовенство парафій УГКЦ та ПЦУ Старосамбірського деканату на чолі з о. Михайлом Николиним (УГКЦ) та о. Іоаном Біликом (ПЦУ), представники влади міста та уся скорботна громада. Чин похорону провів о. Іоан Білик,який хрестив Олега Турянського, у співслужінні всього духовенства.

На завершення похорону, в останні хвилі прощання з полеглим захисником України над його могилою, о.Михайло Николин у своєму слові співчуття пригадав присутнім біблійну оповідь про братів Маккавеїв, які загинули, не зрадивши своєї Батьківщини, зауваживши, що сучасні воїни, як і ці брати, жертвують найдорожчим заради рідної країни — власним життям.

“Олег Турянський, - наголосив о. Михайло, - народився в рік Помаранчевої Революції. Коли йому було 10 років відбулася Революція Гідності. А під час навали російського окупанта він загинув, виконуючи свій військовий обов'язок”. Це - квіт нашої нації. Він за власним бажанням залишився разом з військовими у ці буремні часи, хоча мав право як першокурсник Київського військового інституту повернутися додому, але між інтересами власними і захистом своєї країни вибрав останнє.

Вшанували Олега Турянського не лише молитовним словом, а й військовими залпами і виконанням Гімну України, а також останнім наказом — присвоїти йому звання лейтенанта. Це була найбільша мрія хлопця — стати офіцером. І він ним став. Посмертно.

Поховали Героя на старосамбірській “Голгофі” над міським цвинтарем, де він буде спочивати, очікуючи Царства Небесного, разом із воїнами УПА та Героєм Небесної Сотні Богданом Сольчаником, могили яких теж там розташовані.

Нехай пам'ять про Олега Турянського ніколи не згасне, а його вірність своєму військовому обов'язку і Батьківщині стане прикладом для кожної молодої людини.

Герої не вмирають!

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА 

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори