SDE

Парафія с. Головське на Старосамбірщині долучилась до акції "Вервиця єднає"

19 лютого 2022
Друк E-mail
Фото Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
  24 січня 2021 р. парафія храму святого Миколая с. Головське Підбузького деканату стала центром усієї світової родини УГКЦ, взявши участь у онлайн молитві на вервичці під час акції "Вервиця єднає".  

 

Молитва відбулася в парафіяльному домі при храмі Святого Миколая с. Головське. Очолив молитву адміністратор храму о. Мар'ян Топорович. Взяли участь у спільній молитві вся священича родина Топоровичів: їмость Христина та їх двоє синочків Лев і Лук'ян, молячись спільно з учасниками Апостольства молитви та їх дітьми.

Як зазначив о. Мар'ян, це не випадково, адже саме так відбувається круговорот нашого життя: батьки моляться за своїх дітей, діти, як підростають, моляться за своїх батьків, а всі ми разом молимося до нашої Небесної Заступниці Богородиці, віддаючи себе під її захист, бо ж кожен з нас - дитина Божа.
Також молитва на вервичці була присвячена молитві за усіх синів і дочок України, які захищають її безпеку на східному рубежі. У теперішній час з неспокійний новинами це особливо актуально. "Ми не можемо допомогти їм зброєю, але у нас є свій меч. І цей меч - молитва. Молитва на вервичці", - наголосив о. Мар'ян.
Окремо о. Мар'ян Топорович розповів про с. Головське. Особливістю його є те що це село знаходиться найвище над рівнем моря у цілому Дрогобицькому районі. Тут цілюще і свіже повітря і чудові краєвиди. А ще в кожному подвір'ї є своя власна капличка. "Люди тут уміють дякувати Богу", - зауважив священник.
Розпочалася і закінчилася молитва на вервиці виконанням колядки.

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори