SDE

Напередодні Святвечора до Старого Самбора прибув Вифлеємський вогонь

08 січня 2021
Друк E-mail
Фото Ірини ХМЕЛЬОВСЬКОЇ
Традиція поширення Вифлеємського вогню, що була започаткована 1988 року скаутами, отримала своє продовження і на наших теренах. Ось уже 21 рік напередодні Різдва пластуни станиці Старого Самбора передають Вифлеємський вогонь містянам. Ще на самому початку заснування нової старосамбірської традиції вогонь передавали на центральній площі біля ялинки, але, зважаючи на не завжди сприятливі погодні умови, урочистості перенесли до храму Святого Миколая. З того часу щороку в передріздвяний час двері нашого храму гостинно відкриті для Вифлеємського вогню в руках пластунів.

Цього року ввечері 5 січня в храмі Святого Миколая м. Старого Самбора зібралися парафіяни щоб спільною молитвою зустріти Вифлеємський вогонь та принести його частинку до свого дому. Розпочав святкове дійство отець - декан Михайло Николин молитвою за українську родину. Він привітав усіх присутніх, нагадавши про суть Вифлеємського вогню. Це не лише ще одна гарна традиція, а символ вогню любові, який зігрівав Святе Сімейство у їх шляху до Вифлеєму, символ душевного тепла, що має бути в кожній людині.

"Дозвольте побажати вам щоб ваш вогник в душах і тепло в серцях ви принесли протягом усього життя. Щоб завжди горів вогонь любові до Бога, до Церкви, до України та українського народу", - побажав священик.

Пластуни урочисто внесли Вифлеємський вогонь під виконання пісні Вифлеємського вогню миру: "Хай знає кожен Божий дім – Ми понесем вогонь, даруючи любов усім". Даруючи любов і тепло, пластуни спочатку передавали світло Вифлеємського вогню один одному, а потім запалювали свічки кожного присутнього. Також для кожного бажаючого вони підготували добротні зроблені власноруч світильники для свічок щоб Вифлеємський вогонь можна було безпечно донести до оселі. Закінчилася урочистість колядою у виконанні дитячого церковного хору під керівництвом Оксани Смилянин. На згадку пластуни разом з о. Михайлом зробили спільне фото.

Ірина Хмельовська

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори