SDE

Владика Григорій: Ісусе, Господи Воскреслий, мандруй з нами, так як Ти мандрував до Емаусу з двома Своїми учнями! [фото&відео]

21 квітня 2020
Друк E-mail
Фото парафії Успення Пресвятої Богородиці
21 квітня, у Світлий вівторок, владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відслужив Божественну Літургію в храмі Успення Пресвятої Богородиці, в м. Дрогобич. Єпископу співслужив о. Олексій Дем'яновський, адміністратор храму, та священики парафії.

Під час проповіді владика Григорій зазначив, що цьогорічна Пасха Христова є інакшою, не такою як ми звикли її святкувати. Нам бракує церковної спільноти, ми не може виконати пасхального заклику Церкви: "Одні одних обіймімо". Втім, за словами проповідника, Пасха - це не лише гарні традиції, вона не обмежується гаївками і родинним застіллям. 

"Пасха - це насамперед воскреслий Христос, Який приходить до Свого народу, щоб подарувати йому свободу, перемогу над гріхом, над смертю і тлінністю", - наголосив єпископ. Тож цього року Пасха та сама, як і Христос той самий. Змінюються лише умови, в яких ми святкуємо Пасху.

Віра у Воскресіння Христове дає нам право зватись християнами. Тому Господь, вийшовши з гробу, з'являється Своїм учням, щоб утвердити їх в пасхальній вірі. Він приходить насамперед до тих, хто захитався в цій вірі, в чиїх серцях багато суму, після того, як вони побачили Його на хресті. "Господь і до нас приходить, щоб забрати наші страхи, сумніви і непевності, щоб утвердити нас у вірі в Його Пасху, в Його перехід від смерті до життя", - додав владика Григорій.

Лука і Клеопа перебували в зневірі, на що вказують декілька обставин. По-перше, вони покинули Єрусалим, місто, до якого Ісус провадив Своїх учнів, місце, в якому історія спасіння досягла своєї кульмінації. По-друге, коли Господь прийшов до них, вони Його не впізнали. "Так сильно ця зневіра увійшла в них, що для них повірити в те, що Ісус живий, видавалось чимось нереальним", - зауважив владика Григорій. По-третє, Лука і Клеопа покинули Єрусалим вже після того, як дізнались вранці від жінок-мироносиць та апостола Петра новину про порожній гріб. 

Коли роздумуємо над цими речами, то перед нами постає питання: "Чи ці люди заслуговували на те, щоб їм з'явився Ісус, Який би ще раз усе пояснював, знову розпалював їх віру з малої іскри?". На що проповідник відповів: "Ісус робить це не тільки з Лукою і Клеопою, але й з усіма нами". Тож владика Григорій запропонував вірним звернутись до Бога наступними словами: "Ісусе, Господи Воскреслий, мандруй з нами, так як ти мандрував до Емаусу з двома Своїми учнями!".

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Відео та світлини з facebook-сторінки парафії Успення Пресвятої Богородиці

ФОТОРЕПОРТАЖ 

  

Теми: Дрогобицький деканат, Григорій (Комар)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори