SDE

У Старому Самборі вшанували подвиг учасників Революції гідності [фото]

26 лютого 2020
Друк E-mail
Фото Ігоря МАКАРА
20 лютого, в день пам’яті Героїв Небесної Сотні, на Старосамбірщині відбулося ряд заходів із вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв. По-особливому відзначення цієї трагічної події відбулося у Старому Самборі, адже події тих трагічних днів лютого 2014 безпосередньо стосувались Старосамбірщини, зокрема родини Сольчаників – на київському Майдані загинув їхній син, наш земляк, знаний молодий історик, науковець, викладач Українського католицького університету – Богдан Сольчаник.

Розпочалися цього дня заходи у Старому Самборі із вшанування Героїв Небесної сотні богослужінням у храмі св. Миколая. Опісля процесійною ходою учаснии поминальних заходів рушили до могили Героя України – Героя Небесної Сотні Богдана Сольчаника. За участі отців громади УГКЦ Старого Самбора Михайла Николина та Ігоря Подана, а також отця Тараса Островського, духівника та викладача УКУ була відслужена панахида за героєм. У зверненні до родини Сольчаників та присутніх отець Тарас розповів про незнані сторінки життя та творчі здобутки Богдана Сольчаника. Ми щораз більше пізнаємо Богдана із його поезії, із його бажання жити в кращій державі, у прагненні переконати кожного, що в житті все можливе, якщо ти цього хочеш, якщо ти до цього докладаєш відповідні уміння та зусилля. Творячи пам'ять за героями Небесної сотні, робимо це, найперше, для майбутніх поколінь.

Вшанування подвигу учасників Революції Гідності продовжились на площі Небесної Сотні, що біля будинку районної ради. Священики відправили панахиду. Звертаючись до присутніх о. Михайло Николин висловив вдячність всім учасникам скорботних заходів. Він закликав всіх ніколи не цуратися, а навпаки ще більше любити Україну попри всі ті пороки та негаразди, що супроводжують її з часу творення та становлення. Промовець застеріг присутніх від байдужості та безпам’ятства, що мов корозія роз’їдають наше життя.

Цього дня в знак пошани до Героїв Небесної сотні до могили Богдана Сольчаника, підніжжя пам’ятника Героям Небесної сотні та меморіальної дошки на вулиці, де проживав Богдан Сольчаник, було покладено квіти від керівництва районної ради, райдержадміністрації, міської ради, колективу школи, яка носить ім’я Героя.

Відтак учні Старосамбірської середньої школи № 1 імені Героя України Богдана Сольчаника приготували для присутніх виступ-реквієм, присвячений борцям за волю України, які загинули на Майдані під час Революції Гідності. Учні закликали робити все, щоб не допустити подібного у майбутньому, щоб цивілізаційний вибір українського народу не зміг ніхто сплюндрувати та перекреслити.

Ігор МАКАР

ФОТОРЕПОРТАЖ 

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори