SDE

Якщо зміцніє хоч одна родина – міцною стане й наша Україна. Реколекції для родин у м. Старий Самбір

23 грудня 2019
Друк E-mail
Фото Марії КУЗЬМИН
Під таким гаслом 13 грудня у м. Старий Самбір, у храмі св. Миколая, розпочались реколекції присвячені міцності християнської родини. Духовні науки виголосив о. Василь Нестер, Голова Патріаршої комісії у справах сім’ї і родини.

За словами отця- реколектанта, сучасний світ часто пропонує людині «замінники» багатьох важливих цінностей. Тож важливо, щоб християнин не загубився у цьому світі. Життя людини, мов бурхливе море. Щоденні справи, поспішні плани, певні випробування. Мало часу залишається для найважливішого – читання Святого Письма, спілкування з рідними, тихої молитви. «Як важливо виявити бажання зустрітися з Ісусом, скористатися даром своєї волі. Адже віра зроджується від слухання Божого Слова і зростає тоді, коли ми регулярно читаємо Книгу книг.

На одну із наук до храму прийшло багато дітей. Священик запитав їх: «Якою має бути сім'я? Що повинні робити батьки?». На що діти відповіли, що сім’я – це, насамперед, мама і тато, які люблять одне одного, відвідують церкву, моляться разом удома. Взаємодопомога, турбота про іншого створюють в родині тепло і затишок.

На завершення реколекцій о. Михайло Николин, декан Старосамбірський, від імені всіх парафіян подякував о. Василю за теплі повчальні слова, які зігріли серце кожного учасника реколекцій.

Олена ДОХНЯК.

Фото: Марії КУЗЬМИН

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори