SDE

У Катедральному соборі відсвяткували 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля [фото]

05 грудня 2019
Друк E-mail
Фото Тараса ЖЕПЛІНСЬКОГО
4 грудня, у свято Введення у храм Пресвятої Богородиці, у м. Дрогобич відбулась Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди 30-ліття виходу УГКЦ з підпілля і повернення в її лоно храму Пресвятої Трійці. З цієї нагоди богослужіння у Катедральному соборі очолив владика Гліб, Апостольський Адмінстратор єпархії св. Володимира Великого в Парижі, у співслужінні з владикою Степаном, екзархом Донецьким, владикою Григорієм, єпископом-помічником Самбірсько-Дрогобицької єпархії, священиками Катедрального собору, Дрогобицького деканату і священиків-гостей.

Під час проповіді владика Гліб зазначив, що свято Введення до храму Пресвятої Богородиці показує, як Бог готує Пречисту Діву до Богоматеринства. Подібно Бог готує кожну людину до звершення в її житті великих речей. «Бог постійно нас приготовляє, щоб ми були святими», - наголосив проповідник. Господь готував Богородицю трьома засобами, якими також готує кожного християнина - через молитву, Святе Письмо і виконування Божої волі.

DSC03015

У молитві Господь готує нас до сповнення життєвої місії. Людина часто щось просить у Бога в молитві, чи то здоров'я, чи допомоги в якихось справах або у вирішенні проблем. «Чому ми Богові це кажемо? Чи Він не знає наших терпінь? Чим ми хочемо переконати Його, щоб Він змінив Свою думку? Ні. Ми молимось для того, щоб змінити своє серце, щоб стати готовими послухати те, чого Господь від нас хоче», - наголосив проповідник.

Наступний засіб, яким Бог готує нас - це читання Божого Слова. За словами проповідника, християнин повинен регулярно запитувати себе, чи не забагато часу він присвячує читанню новин в газетах, сайтах, соцмережах. «Все, що діється у світі буде нас переконувати, щоб ми влаштовували наше життя, так як це робиться у світі. Якщо ж ми присвятимо час читанню Божого Слова з тією настановою, що зробимо те, про що нас Бог просить, то від цього зміниться наше життя», - сказав владика Гліб.

DSC03223

Від слухання Божого Слова людина має перейти до виконання Божої волі, щоб не тільки почути, чого Бог очікує від неї, але й зробити це. «Часто ми боїмось, що Бог вимагатиме щось таке, чого я не зможу зробити. Це спокуси. Божа воля не може нам пошкодити, не може піти нам на зле, не може нам пошкодити. Тому довіряймо Божому Слову», - закликав вірних проповідник.

Після завершення Літургії о. Тарас Гарасимчук, парох Катедрального собору, представив вірним гостей серед духовенства, а також подякував усім за спільну молитву.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ 

Світлини Тараса ЖЕПЛІНСЬКОГО

Теми: Григорій (Комар), Гліб (Лончина), Степан (Меньок), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори