SDE

У Старому Самборі відзначили День захисника України [фото]

16 жовтня 2019
Друк E-mail
Фото Марії КУЗЬМИН
Тиждень розпочався з особливого дня - величної Покрови Пресвятої Богородиці, що об'єднала кілька важливих свят: річницю створення УПА, День українського козацтва та День Захисника України.

У цей день у різних населених пунктах Старосамбірщини вітали усіх причетних до свят Героїв, що боролися чи борються за нашу Державу, Героїв минувшини і сьогодення. Та, зрештою, не просто вітали, а дякували за їх неоціненні заслуги.

Уже традиційно у Старому Самборі опісля Служби Божої помолились на могилі Героя України Богдана Сольчаника та Героїв УПА. Поминальну молитву на могилах відслужив отець-декан Михайло Николин. Патріотичні пісні виконував церковний хор УГКЦ «Дзвони Старого Міста», а школярі з обох навчальних закладів міста презентували коротеньку літературну композицію, возвеличуючи наших Героїв, яким завжди було притаманне прагнення волі та віра в Бога. Це і давало можливість виходити з честю у найскладніших ситуаціях. На завершення поминального заходу громада та представники влади спільно виконали молитву-гімн “Боже, великий, єдиний”.

Господи, хорони нам Україну, вона, і сьогодні у великій небезпеці. Боже, бережи наших Героїв.

Марія КУЗЬМИН

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори