SDE

У Катедральному соборі відбулись священичі свячення

23 вересня 2019
Друк E-mail
Фото Пресслужби СДЄ
22 вересня, у неділю перед Воздвиженням, в катедральному соборі Пресвятої Трійці у м. Дрогобичі владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, відслужив Божественну Літургію. Під час богослужіння єпископ уділив священичі свячення диякону Роману Копачу.

Під час проповіді владика Ярослав зазначив, що цією неділею Церква готує нас до свята Воздвиження Господнього. Крім того, наступна неділя називатиметься – Неділею після Воздвиження – і знову звертатиме наш погляд до св. Хреста. «Такий порядок церковних богослужінь має своє глибоке значення, бо Хрест Господній становить центральне таїнство християнської віри», – пояснив єпископ.

Далі проповідник наголосив, що для нас, християн, св. Хрест – це символ, яким ми назнаменовуємо себе. Тому важливо, щоб кожен здійснював цей жест достойно. «Ми носимо хрест, як знак приналежності до християнства, це добре, але не можна зводити його лише до символу, немов би значок улюбленої команди: бо ж це пам'ять про Того, Хто задля нас став жертвою за гріхи», – сказав владика Ярослав.

Відтак проповідник зауважив, що євангельське читання Неділі перед Воздвиженням можна назвати «Євангелієм у мініатюрі». У словах – «Бо Бог так полюбив світ, що Сина свого Єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне» (пор. Ів. 3, 16) – криється увесь зміст християнства.

Після завершення богослужіння владика Ярослав привітав новопоставленого ієрея і подякував батькам і вихователям, які супроводжували о. Романа до тайни священства.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: свячення, Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори