SDE

5-літній ювілей єпископської хіротонії владики Григорія

22 серпня 2019
Друк E-mail
Фото Олега БІСИКА
Сьогодні виповнюється 5 років з дня єпископської хіротонії владики Григорія, єпископа-помічника Самбірсько-Дрогобицького, яка відбулась 22 серпня 2014 року Божого в Катедральному соборі м. Дрогобича. Духовенство і вірні єпархії вітають свого архиєрея з цим ювілеєм і бажають рясної Божої благодаті у звершенні архипастирського служіння!

Нагадаємо, що 25 червня 2014 року Божого було повідомлено про те, що Святіший Отець Франциск дав згоду на канонічне обрання Синодом Єпископів УГКЦ всечесного отця Григорія Комара, дотеперішнього протосинкела Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, єпископом-помічником цієї єпархії, надавши йому титулярний осідок Акці.

Хіротонія владики Григорія відбулась 22 серпня 2014 року Божого, у день пам’яті св. апостола Матія, у катедральному соборі в Дрогобичі. Єпископську хіротонію здійснив Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ. Співсвятителями були: владика Ігор (Возьняк), Митрополит Львівський, та владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький. Участь у Божественній Літургії взяли єпископи УГКЦ, Високопреосвященний Томас (Галліксон), папський нунцій в Україні, священики та вірні Самбірсько-Дрогобицької єпархії.

Про значення єпископського служіння в Церкві говорить Катехизм Української Греко-Католицької Церкви «Христос — наша Пасха». Єпископство — це найвища ступінь Тайни Священства. Основними обов’язками єпископа є «навчання Божого Слова, провід Божого народу та його освячення». Апостольське наступництво історично пов’язує кожного єпископа з гроном Дванадцяти апостолів.

Пресслужба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ з єпископської хіротонії владики Григорія

Теми: Григорій (Комар)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори