SDE

Священики єпархії на навчальному семінарі роздумували над тим, як покращити катехизаційне служіння при парафіях [фото]

23 лютого 2019
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
18 лютого у м. Самборі і 19 лютого у м. Дрогобичі священики Самбірсько-Дрогобиької єпархії в рамках Інституту постійної формації духовенства взяли участь у навчальному семінарі на тему катехизації. Зустріч провів о. Микола Витівський, Голова Катехитичної комісії.

Відкриваючи зустріч, владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, наголосив на важливості справи катехизації в житті Церкви. "Очевидно, що є якісь об'єктивні фактори, котрі можуть перешкоджати катехитичному служінню на парафії, однак душпастир не може здаватись перед викликами часу, але має замислюватись над тим, як змінити ситуацію на краще", - наголосив владика Григорій. Єпископ додав, що кожне рішення Синоду єпископів УГКЦ завжди містить постанови присвячені катехизації. Це свідчить, що катехизація належить до пріоритетних завдань Церкви.

Відтак о. Микола Витівський пригадав душпастирям про історичне значення поняття "катехизи", а також його сучасне розуміння в Католицькій Церкві. Священик навів слова митрополита Андрея Шептицького про те, як по стану катехизаційного служіння при парафії, можна охарактеризувати служіння священика: "Катехизація - це перший і рішучо найважливіший обв'язок душпастиря, якщо його хтось не сповняє, то йому можна слушно зробити закид несовісного душпастирювання" (Митрополит Андрей Шептицький). Далі о. Микола розповів священикам, як застосовувати методи сучасної педагогіки при праці з дітьми й молоддю.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Інститут постійно формації для духовенства, Григорій (Комар)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори