SDE

Відбулись похоронні богослужіння за о. Павлом Тяжкуном

04 лютого 2019
Друк E-mail
Фото з facebook-сторінки Катедрального собору Пресвятої Трійці
1 лютого в храмі Успення Пресвятої Богородиці м. Стебник на Дрогобиччині відбулась заупокійна Божественна Літургія та чин священичого похорону за покійним протоієреєм Павлом Тяжкуном. Богослужіння очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, в співслужінні священиків єпархії.

У поминальному слові владика Григорій зазначив, що покійний о. Павло як священик провадив інших до спасіння, нагадуючи їм слова Христа: "Яка користь людині здобути світ увесь, а занапастити свою душу? Що бо людина може дати взамін за власну душу?" (Мр. 8, 36-37). Єпископ наголосив, що кожен християнин повинен добре вибудувати життєві пріоритети. "Просвітлені Божою Мудрістю поставмо на перше місце те, що найголовніше, а решту - на відповідні місця", - сказав владика Григорій.

Далі архиєрей звернув увагу присутніх на слова молитов священичого похорону. У них покійний священик просить присутніх, щоб молились за себе і за нього. "Молитва єднає нас з Богом, вона відкриває нам двері до Божого Царства", - зазначив владика Григорій. Крім того, покійний просить молитви для себе, тому що за межею земного життя, людина не в спромозі собі сама допомогти. "Там її адвокатами й заступниками є лише добрі діла, які вона вчинила і спільна молитва тих, що ще живуть на землі. Прислухаймося до цього прохання", - закликав вірних владика Григорій.

У своєму слові владика Григорій також зупинився на життєписі блаженної пам’яті о. Павла Тяжкуна. На завершення владика подякував усім, хто супроводжував покійного у його земній подорожі, допомагаючи та підтримуючи його словом чи ділом особливо у часі його хвороби.

Поховали о. Павла Тяжкуна в м. Стебник, Дрогобицького району, Львівської області.

Зазначимо, що напередодні, 31 січня владика Григорій відслужив над домовиною покійного священика чин ієрейського парастасу.

Нагадаємо, що о. Павло Тяжкун, капелан Стебницької міської лікарні, відійшов у вічність 30 січня 2019 року Божого, в м. Стебник Дрогобицького р-ну на 72-му році життя і 34-му році священства.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: похорон, Григорій (Комар)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори