SDE

Владика Григорій очолив богослужіння в Катедральному соборі [фото]

21 січня 2019
Друк E-mail
Владика Григорій (Комар)
20 січня, на празник Собору св. славного Пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Йоана, в Катедральному храмі Пресвятої Трійці відбулась Архієрейська Літургія, яку очолив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, у співслужінні о. Ростислава Мелеха та протодиякона Богдана Криницького.

У своїй проповіді єпископ зазначив, що постать Йоана Хрестителя була подиву гідною, адже він не лише вказував на зло та на гріх, що були поміж людьми, але також наголошував, що слід зробити, аби з цього стану вийти і перемогти гріх у собі. «У повчаннях Йоана немає нічого такого особливого, щоб перевищувало наші людські спроможності вийти з цього стану», - наголосив владика.

«Церква поміщує Івана Хрестителя на іконі Страшного Суду, який разом з Пресвятою Богородицею біля престолу цього Судді випрошує для нас Божого Милосердя», - зауважив проповідник. Владика заохотив молільників більш глибше познайомитися з постаттю Івана Хрестителя, щоб через молитву ми підтримували з ним живий зв’язок і частіше до нього зверталися, просячи заступництва у своїх потребах та різноманітних проблемах, та взивали: «Святий Пророче, Предтече, Хрестителю Господній Йоане, моли Бога за нас грішних».

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Григорій (Комар), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори