SDE

У Старому Самборі говорили про сімейні цінності [фото]

21 листопада 2018
Друк E-mail
20 листопада у греко-католицькій парафії святого Миколая м. Старий Самбір відбувся навчальний семінар на тему "Приготування до подружжя", де діти старших класів почерпнули чимало знань з біоетики (сестра служебниця Діогена - викладач з Біоетики університетів Львова та Тернополя), та психології (психолог, психотерапевт п. Маряна Бісик).

Щира подяка організаторам п. Галині Скребцовій - керівнику проекту, вчителям шкіл міста за сприяння, та о. пароху Михайлу Николину.

З впевненістю можу сказати, що ці вихідних старосамбірська молодь провела з користю, адже на парафії Святого Миколая УГКЦ відбувся навчальний семінар "Приготування до подружнього життя", у якому я та мої однолітки взяли участь. 

Сестра Діогена (викладач з Біоетики університетів Львова і Тернополя) познайомила з новою для нас науковою дисципліною біоетикою. Це філософська дисципліна, яка вивчає проблеми моралі насамперед стосовно людини та всього живого, визначає, які дії щодо живого з морального погляду є припустимими, а які — неприпустимими. Сестра Діогена широко та доступно пояснила про біоетику, навела в приклад різні життєві історії, а ще ми переглядали відеоролики з проблемами біоетики в нашому часі.

Не менш цікавим було заняття з психотерепавтом та психологом пані Маряною Бісик. Пані Маряна дискутувала з нами про щасливе сімейне життя, розвіяла багато народних міфів. Підвівши підсумки ми можемо сказати, що запорукою сім'ї є не побут та характер, а наші цінності та вміння знаходити компроміси.

Велике спасибі сестрі Діогені  та пані Мар'яні за змістовну зустріч і цікаво проведений час, організатору пані Галини Скребцовій та о. Михайлу Николину. 

За повідомленням парафії м. Старий Самбір

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори