SDE

У Дрогобичі відбувся З'їзд мирян єпархії під гаслом "Покликані до святості" [фото]

16 жовтня 2018
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
13 жовтня в Реколекційному центрі "Еммануїл" в Дрогобичі відбувся Єпархіальний з'їзд мирян Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Участь у з'їзді взяли священики та вірні з усіх деканатів єпархії. Захід розпочався Архиєрейською Літургією, яку відслужив владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, у співслужінні о. Любомира Митника, Голови Єпархіальної комісії у справах мирян, і священиків єпархії.

Вітаючи учасників з’їзду, владика Григорій зазначив, що Господь запрошує кожного до святості. «У цьому Божа воля, щоб ми були святими», - наголосив єпископ. Якщо людина відповідає Богові "так" на це запрошення, тоді починається її подорож до святості. Втім, стати святим – це не справа одного моменту, це боротьба і змагання.

Владика Григорій підкреслив настрій, яким Бог супроводжує людину до святості. Коли навертається один грішник, то радіє все небо. Тож змагання людини до святості Бог супроводжує радістю. «Для Бога важливо, щоб ми були щасливими», - додав єпископ.

Єпископ пригадав, що кожен вірним є співвідповідальним за Церкву. Ця відповідальність починається з нашої родини і простягається до парафіяльної спільноти.

Опісля доповіді виголосили викладачі Дрогобицької духовної семінарії. О. Ігор Цмоканич розповів про біблійні аспекти святості, а о. Богдан Лехович ознайомив присутніх з літургійним аспектом святості.

Викладач Дрогобицького педуніверситету професор Мирослав Савчин поділився думками про те, як на духовне здоров'я дивиться сучасна психологія.

Після обіду о. Любомир Митник ознайомив учасників з'їзду з Документами Церкви, в яких йде мова про покликання вірних до святості.

Під час праці в групах миряни поділились своїми думками щодо почутих доповідей, а також висловили пропозиції, які лягли в основу резолюції з'їзду.

На завершення заходу молодіжна спільнота «Галилея» презентувала концерт духовної музики.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Комісія у справах мирян, Григорій (Комар)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори