SDE

У Дрогобичі представили книгу про ісповідника віри митрополита Володимира Стернюка

05 жовтня 2018
Друк E-mail
www.dds.edu.ua
4 жовтня в Дрогобицькій духовній семінарії відбулась презентація книги про митрополита Володимира Стернюка під назвою "Я робив те, що міг, і більше ні на що не дивився". Упорядником книги про цього ісповідника віри є о. Руслан Піх. З цієї нагоди до семінарії вперше прибули вельмишановні гості - єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії владика Петро (Лоза) та ієромонах о. Руслан Піх (ЧНІ).

Представлення розпочалось із спільної молитви. Перед представленням безпосередньо самої книги, проректор з навчання семінарії о. Роман Андрійовський представив гостей викладачам та студентам. Опісля вступне слово виголосив владика Петро (Лоза), який наголосив на важливості таких представлень книг про великих подвижників УГКЦ. Адже такі люди, котрі витривали у вірі в нелегких життєвих обставинах, є чудовим прикладом для семінаристів-майбутніх духовних провідників.

Відтак о. Руслан Піх виголосив доповідь про життя владики Володимира Стернюка, від його народження і аж до блаженної кончини. Найбільшу увагу упорядник книги звернув на життя Стернюка-від його знайомства з редемптористами до моменту його ув'язнення. Згодом о. Руслан розповів про загальну структуру книги та головні базові матеріали, використані для написання книги. Ієромонах підкреслив те, що в його книжці відсутня інформація про два періоди життя Володимира Стернюка (1947-1952 рр.;1952-1989 рр.). Ці періоди із життя владики є поки що недослідженими та чекають на своїх дослідників. Книга про митрополита Володимира є вже третьою книгою, опублікованою в серії "Місіонери Великого Відкупителя", присвяченій яскравим представникам ЧНІ.

Ієромонах Руслан також коротко розповів про початки та мотив написання книги про митрополита. 30 вересня 2017 року у Львові був організований вечір пам'яті з нагоди 22-ти ліття від дня смерті владики Володимира Стернюка. Архієпископ та митрополит Львівський Ігор Возняк поблагословив проведення заходу, який відбувся в храмі Блаженного священномученика Климентія Шептицького. Саме на основі доповідей о. Тараса Бублика та о. Руслана Піха і була сформована книга.

Викладачі та семінаристи мали можливість поставити запитання о. Руслану Піху. На завершення вечора о. Руслан коротко окреслив мету організації зібрання-заохочення до дослідження постаті Володмира Стернюка в курсових та дипломних роботах. Лектор спонукав до написання таких наукових робіт та пообіцяв про співпрацю й надання потрібних матеріалів. На завершення о. Роман Андрійовський подякував гостям за їхні відвідини семінарії, надання такої цікавої наукової інформації та вручив подарунки-наукові доробки Дрогобицької духовної семінарії. Братія традиційно заспівала владиці Петрові та отцю Руслану "Многоліття".

Джерело: сайт ДДС

Теми: семінарія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори