SDE

Дрогобицька духовна семінарія поповнилась новими студентами

13 липня 2018
Друк E-mail
Дрогобицька духовна семінарія
9-11 липня у Дрогобицькій Духовній семінарії проходили вступні випробування. Впродовж 3-ох днів приймальна комісія, до якої ввійшли представники ректорату семінарії та єпархіального духовенства, оцінювала здібності абітурієнтів, а також глибину і зрілість їх покликання.

9 липня абітурієнти писали твір на одну з трьох тем, запропонованих владикою Ярославом (Прирізом), Єпископом Самбірсько-Дрогобицьким. У другий день іспитів юнаки, які бажають стати на шлях підготовки до священства, складали тести з Катехизму і літургіки (по 50 з кожного предмету). Останнього дня вступної сесії мали місце іспит з музики і співу та співбесіда. Після обіду цього ж дня приймальна комісія підвела підсумки вступної кампанії 2018 р. Б. Підраховуючи загальний бал, крім оцінок за вступні іспити та співбесіду, враховувався також середній бал атестату про закінчення повної середньої освіти або документу про вищу освіту.

За підсумками вступних випробувань з 21 абітурієнта на перший курс семінарії було зараховано 15 студентів. На завершення ректор семінарії о. Мирон Бендик привітав першокурсників та побажав їм успіхів на шляху до священства.

Нагадуємо, кожен потенційний абітурієнт має змогу поглибити свої знання на підготовчих курсах, які щороку організовує Дрогобицька Семінарія (починаючи з вересня); відмінники навчання отримують додаткові 0,5 бала до здобутих під час вступних випробувань до семінарії.

Джерело: сайт ДДС

Теми: семінарія

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори