SDE

Владика Григорій освятив престіл та іконостас у Прокатедральному соборі [фото]

10 липня 2018
Друк E-mail
Фото Степана ПАВЛІШАКА
7 липня, у свято Різдва св. Івана Хрестителя, владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відвідав Прокатедральний собор Покрова Пресвятої Богородиці м. Самбора. Єпископ освятив у правій наві храму південний престіл та іконостас. Під час Архиєрейської Літургії йому співслужили декан Самбірський о.Богдан Добрянський, ректор катехитичного інституту о.Микола Витівський, адміністратор храму о.Володимир Коркуна, о.Флор Дашинич, о.Тарас Рисей, о.Олег Здреник.

За безцінний дар для храму владика Григорій та о.Володимир подякували фундаторці престолу та іконостасу меценатці із Канади Євгенії Піцюрі-Швець, уродженці с. Зарайсько на Самбірщині.

Слід додати,що майже власним коштом пані Євгенія побудувала у рідному с.Зарайсько церкву Різдва Пресвятої Богородиці в 2001 році. За її сприяння була повністю відреставрована капличка Зарваницької Божої Матері, що біля Чудотворного джерела. Фундаторка побудови і реконструкції храмів у Самборі, Рудках, Львові, Берегово,Тернополі, Києві. Долучалася до відновлення діяльності Києво-Могилянської академії, молодіжного центру «Ганнуся» в Миргороді Полтавської області,товариства "Просвіта", "Пласту", музею "Бойківщина" у Самборі, побудови пам'ятника Т. Шевченку у Львові, спорудження інформаційних стендів про Голодомор англійською мовою.

Наприкінці Богослужіння о.Володимир Коркуна наголосив, що кожного року 27 червня, у день Блаженних священомучеників єпископа Миколая (Чарнецького) і 24-х співмучеників; отця Омеляна Ковча, у храмі відзначатиметься престольний празник.

Повідомив Степан ПАВЛІШАК

ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Теми: Григорій (Комар), Прокатедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори