SDE

Реколекції для медичних працівників Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ [фото]

26 березня 2018
Друк E-mail
Фото Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я
"Моє милосердя змінює світ"! Саме під таким гаслом, 23-24 березня, у духовному центрі "Еммануїл" м. Дрогобича, відбулися реколекції для медичних працівників Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, які провів владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. А розпочалося все у п'ятницю о 14:00 зі спільної обідньої трапези, після якої відразу була виголошена перша духовна наука.

Пережити якісну переміну власного єства захотіли медики різних рангів та спеціалізацій: і лікарі, і медсестри, і фармацевти... Владика Григорій, базуючись на притчах Ісуса Христа та євангельських епізодах, протягом двох днів відкривав учасникам реколекцій милосердний лик Бога Отця, «Який так полюбив світ, що і Сина свого єдинородного дав, щоб кожен, хто вірує в Нього не загинув, але мав життя вічне». Саме ця сила божественної любові мала би струмувати і зі сердець справжніх християн, котрі, через зближення з Ісусом Христом, внаслідок молитви та Євхаристії, покаяння і боротьби з пристрастями, набувають Його духовних рис.

Ввечері медичним працівникам було запропоновано переглянути художній фільм «Цілитель Адамс», у якому розкривається дещо незвичний образ людини в білому халаті – лікаря, котрий був здатен бачити не лише хворобу пацієнта, а ще і самого недужого як неповторну особу. Також цього вечора учасники реколекцій могли індивідуально поспілкуватися з владикою, відкрити йому свої духовні рани та немочі, посповідатися.

Вранці, у богослужбовій каплиці Благовіщення Пресвятої Богородиці, відбулася Божественна літургія, яку очолив єпископ-помічник Григорій (Комар), у співслужінні з головним медичним капеланом Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ – о. Тарасом Рисеєм. Після сніданку та третьої духовної науки про Боже милосердя, медичні працівники почали жваво ставити свої запитання, зав’язалася плідна дискусія.

Завершальним акордом реколекцій став, спільно відслужений, Молебень до Пречистої Діви Марії. Наприкінці, владика Григорій подякував Богові за дар чудової зустрічі та можливість ближчого знайомства з медиками Самбірсько-Дрогобицької єпархії. У свою чергу, о. Тарас Рисей, від імені всіх учасників духовної віднови, висловив велике спасибі реколектанту за те, що зволив, протягом двох днів, послужити справжнім гучномовцем милосердного Небесного Отця.

Лікарі, медсестри та фармацевти єпархії поверталися до своїх міст із великою радістю та миром у серці, адже час, який вони провели у м. Дрогобичі, 23-24 березня, став для них простором внутрішнього преображення та справжнього освячення. Слава Богу за це все!

Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори