SDE

У п’яту річницю переставлення владики Юліяна (Вороновського) вірні Самбірсько-Дрогобицької Єпархії помолились за його упокій [фото]

27 лютого 2018
Друк E-mail
Вірні Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ молитовно пам’янули свого першого єпархіального єпископа, 5-та річниця від смерті якого виповнюється 28 лютого 2018 р.Б. Так у суботу, 24 лютого 2018 р. Б. у храмах єпархії були відслужені Божественні Літургії та Парастаси за упокій владики Юліяна.

Зокрема, у Катедральному соборі Пресвятої Трійці Архиєрейську Божественну Літургію і парастас очолив владика Григорій (Комар), єпископ Cамбірсько-Дрогобицької Єпархії, у співслужінні єпархіального духовенства.

У поминальній молитві також взяла участь спільнота Дрогобицької духовної семінарії, як повідомляє семінарійний медіаресурс.
У вівторок, 27 лютого 2018 р.Б., духовенство та миряни Єпархії відвідали місце поховання владики Юліяна у с. Унів Перемишлянського району. Там у монастирському храмі ченців студитського уставу, до якого належав владика Юліян, преосвященний Григорій у співслужінні священнослужителів, монахів і мирян відслужив Парастас, а на чернечому цвинтарі на могилі першого ієрарха Самбірсько_Дрогобицької Єпархії - Панахиду.
Нагадаємо, що владика Юліан (Вороновський) переставився до Господа 28 лютого 2013 року Божого на 77 році життя, 45 році священства, 27 році єпископства. У квітні 1993 року Синод єпископів УГКЦ доручив владиці Юліану адміністрування новоутвореної Самбірсько-Дрогобицької єпархії, а 17 квітня 1994 року відбулася його інтронізація на правлячого єпископа даної єпархії. Служіння єпарха єпископ сповнював до 27 жовтня 2011 року.

Див. фоторепортаж:

 

Теми: Унівська Лавра, Катедральний собор, Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори