SDE

У Старому Самборі відгомонів фестиваль коляди [фото]

15 січня 2018
Друк E-mail
Фото Марії КУЗЬМИН
Зірка Різдвяна на небі сіяє, на землю приносить надію й добро, хай ваші серця зігріває ласка Господня, віра й тепло - це одне з численних побажань жителям Старого Самбора, що зібралися у передвечірній час до церкви Св. Миколая. Тут, уже за доброю традицією,  третього дня Різдвяних свят, у день першомученика Степана проходив фестиваль Різдвяної коляди.

Привітав колядників та глядачів отець-декан Михай-ло Николин, з ініціативи якого власне і було п'ять років тому започатковано цей фестиваль у храмі. Першими возвеличували Новонародженого Месію школярі зі Старосамбірської школи № 1 імені Героя України Богдана Сольчаника. Родзинкою їхнього гарного виступу було мелодійне звучання дзвіночків, яке додавало величі різдвяному дійству.

Змістовною різдвяною композицією потішили присутніх і діти зі Старосамбірської школи № 2 отця Станіслава Дашо. Ангельськими голосочками прославляли Ісусика і учасники церковного дитячого хору.

Яке ж свято без добрих сусідів? Тому до старосамбірян поколядувати приїхали й учасники церковних хорів Тершова, Завадки, Волі. Кожне село - інший звичай, колоритність, самобутність. Кожен колектив по-своєму щиро та велично подає новину, що Діва Сина породила. До прикладу, воляни вразили автентичними колядками, які мені ще не доводилося чути.

Професійним виконанням творів наповнив серця присутніх повнотою різдвяного настрою і колектив Народного дому міста Старого Самбора "Реприза".
А завершили фестиваль уже традиційно хористи місцевого храму "Дзвони старого міста", величаво виконавши низку нових колядок.

Кожному колективу отець Михайло дякував за те, що ділилися радістю Різдва, а керівникам на згадку про цю чудову подію подарував видання Олександра Глінки "Місто з минулого". Вітаючи усіх присутніх з Різдвом, отець Михайло зазначив, що не випадково програмою заходу передбачено, що розпочинали фестиваль діти міста, а завершували дорослі, перші з дзвіночками, а дорослі - це "дзвони". Тож хай святкові дзвони Різдва Христового не вмовкають у наших серцях впродовж року Божого. радіймо і веселімся, бо Христос народився!

Спільною колядою "Бог предвічний", виконавши перший куплет, розпочали захід, а останнім куплетом цієї ж коляди завершили. А всіх колядників та гостей запросили до парафіяльної світлиці -"Карітасу" на теплий чай з солодощами.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори