SDE

Владика Григорій освятив у Довгому-Гірському на Дрогобиччині Меморіальний комплекс на честь героїв Дрогобиччини [фото]

16 жовтня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
14 жовтня, у свято Покрови Пресвятої Богородиці, у храмі Преображення Господнього с. Довге-Гірське владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, відслужив Божественну Літургію у співслужінні о. Тараса Яворського, адміністратора парафії. 

Після завершення богослужіння духовенство, чисельні прочани, учасники АТО, батьки загиблих героїв, молодіжні організації, піднявшись по крутому схилу, взяли участь в освяченні новозбудованої каплички з іконами знаного художника Левка Скопа та меморіального комплексу з воїном-ангелом та гранітними плитами, на яких викарбовані імена героїв Дрогобиччини, що загинули на Майдані та у війні на Сході країни.

На 12-й стації Хресної дороги відбулося освячення каплички та Меморіального комплексу пам’яті героїв, які поклали своє життя за волю України.

Після панахиди за полеглих героїв владика Григорій звернувся до присутніх з коротким словом. Єпископ зазначив, що Хресна дорога, якою йшов наш Господь, якою з молитвою йшли сьогоднішні паломники, завершується перемогою - вокресінням. "Ісус перемагає зло і воскресає", - наголосив єпископ. У Його смерті й воскресінні кожне людське життя набирає глибокого змісту. Тому, згадуючи полеглих героїв, владика Григорій сказав: "Ми старатимемось пам’ятати їх, а Бог пам’ятатиме їх вічно".

Після сходження на останню – 15-у стацію – всі учасники ходи скуштували смачний куліш, грибної юшки, що приготували місцеві господині, а на імпровізованому концертному майданчику виступили юні таланти Довжанської школи. Були вручені подяки всім, хто долучився до будівництва Меморіального комплексу.

Нагадаємо, що у свято Покрови українці святкують також День захисника України. Крім того, цього року цього дня відзначалась 75-та річниця створення УПА.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Підбузький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори