SDE

Працівники сфери охорони здоров’я та лікарняні капелани Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ взяли участь у V-тій Всеукраїнській прощі медичних працівників до відпустового місця у с. Зарваниця [фото]

13 червня 2017
Друк E-mail
Фото Комісії душпастирства охорони здоров'я
Уже вп’яте, лікарі Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, у суботу, 10-го червня, рано-вранці, разом зі своїми невтомними отцями-капеланами, вирушили на особливу прощу, яку щороку організовує для всіх медичних працівників України Комісія душпастирства охорони здоров’я. Цього разу вона відбулася у відпустовому місці – с. Зарваниця, що на Тернопільшині.

Близько 10-тої години, площа біля центрального храму марійського центру – Собору Зарваницької Матері Божої, почала наповнюватися прочанами. Великі та малі автобуси щораз більше займали вільні обочини села та стоянки. З них виходили поважні особи – рятівники людського життя. В 11:00 на відкритому подіумі розпочалася торжественна Архиєрейська літургія, яку очолив єпископ-помічник Тернопільско-Зборівської архієпархії УГКЦ, владика Теодор (Мартинюк) у співслужінні багатьох священиків – лікарняних капеланів. Тим часом, велика кількість інших душпастирів взялися сповідати прочан. На Службі Божій були присутні кілька тисяч медичних працівників з усіх куточків України. Владика Теодор під час своєї проповіді звернувся до них із привітальним словом, подякував за ревне служіння, заохотив до боротьби зі злом та ще більшого проявлення милосердя до хворих та терплячих. Після Літургії та подячного слова голови Комісії душпастирства охорони здоров’я УГКЦ, отця Руслана П’ясти, відбулося водосвяття, панахида за упокій душ усопших медичних працівників, а по обіді – процесійна Хресна Дорога за мир в Україні. Закінчилася проща Молебнем до Богородиці у храмі Пресвятої Трійці та молитвами на оздоровлення. У цій парафіяльній церкві, всі медичні працівники мали можливість благоговійно приступити до чудотворної ікони Зарваницької Богоматері та святих мощей. Поверталися лікарі додому з особливим піднесенням. Багато з них зізналися, що побувати на прощі їм випала можливість вперше, тому вони переповнились особливим враженням від побаченого, почутого й пережитого.

Хочемо всім їм, рівно ж і священикам-капеланам та організаторам молитовного заходу сказати спасибі, а також побажати безперервного духовного зростання та вдосконалення у святості!

о. Тарас Рисей,
голова Комісії душпастирства охорони здоров’я СДЄ УГКЦ;
капелан Самбірської ЦРЛ

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори