SDE

Духовенство Самбірсько-Дрогобицької єпархії взяло участь в прощі до Перемишлян

19 травня 2017
Друк E-mail
www.stryi.ugcc.org.ua
17 травня відбулася VІ Всеукраїнська проща духовенства УГКЦ до Перемишлян, що на Львівщині, до міста, в якому своє служіння здійснював блаженний священномученик Омелян Ковч, покровитель священнослужителів УГКЦ. Численні душпастирі, які прибули на прощу з усієї України, процесійно пройшли від храму Святого Миколая, в якому служив о. Омелян, до пам’ятника блаженному, де помолилися Молебень до блаженного священномученика Омеляна. Після цього був зачитаний укладений ним іспит сумління, а відтак до присутніх звернувся зі словом владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський та Адміністратор Кримський.

Після цього в храмі Святого Володимира і блаженного священномученика Омеляна розпочалася Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський. Із ним співслужили: владика Василь (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський, владика Михайло (Бубній), Екзарх Одеський та адміністратор Кримський, владика Богдан (Данило), Правлячий архиєрей Пармської єпархії (США), владика Теодор (Мартинюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, владика Григорій (Комар), Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, та владика Богдан (Манишин), Єпископ-помічник Стрийської єпархії, а також присутні на прощі священнослужителі.

Після прочитання євангельського уривку до присутніх з проповіддю звернувся владика Ігор, який виділив чесноти блаженного Омеляна Ковча та роздумував про суть священичого служіння і виклики, які ставить перед духовним провідником суспільство: «Цілеспрямований та повністю відданий Богові священик, о. Омелян, не заспокоювався поміркованим становищем своїх вірних у час війни: він боронив невинних, заступався за євреїв. Коли опинився у в’язниці допомагав зневіреним словами надії. Отець Омелян був справжнім духівником для всіх… Роздумуючи над життям блаженного отця Омеляна, можемо сміливо ствердити його духовну зрілість, вищий стан любові Бога, посідання у високому ступені християнських чеснот», – наголосив Митрополит Ігор.

Після Літургії до присутніх звернувся владика Богдан (Манишин), який подякував владиці Ігорю, присутнім єпископам та священикам за участь у прощі.
Нагадаємо, 24 квітня 2009 року блаженний священномученик Омелян Ковч був проголошений покровителем душпастирів УГКЦ, а перша Всеукраїнська проща духовенства до Перемишлян відбулася у 2012 році.

Прес-служба Стрийської єпархії УГКЦ

Теми: Григорій (Комар)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори