SDE

У Дрогобичі відбувся вишкіл молодіжних лідерів [фото]

04 травня 2017
Друк E-mail
Фото Наталії КОПИЧИН
29 квітня у Реколекційно-просвітницькому центрі для дітей та молоді “Еммануїл” відбувся вишкіл молодіжних лідерів та провідників організацій, що працюють із молоддю у Самбірсько-Дрогобицькій єпархії УГКЦ, учасниками якого стали понад 50 осіб. Дане навчання присвячене організації літніх християнсько-просвітницьких таборів на території комплексу.

Із привітальним словом до присутніх звернувся о. митр. Василь Копичин, економ СДЄ УГКЦ, який розповів про місію створення комплексу, його подальший розвиток. О. Василь заначив, що на сьогоднішній день комплекс може забезпечити організований відпочинок, проживання та харчування 80 дітей. Велика територія комплексу насаджена соснами, огороджена та знаходиться під охороною. У дворі є великий плац для організації зібрань, руханок, ігор, а також озеро, басейн, мангал, лавки та столи для проведення навчальних та відпочинкових заходів на природі. На території комплексу є капличка, в якій здійснюються богослужіння. У найближчих перспективах створення спортивних майданчиків, закритого спортивного комплексу, творчих майстерень.

Цікавою та захоплюючою стала розповідь про літні табори в Америці голови Спілки української молоді в штаті Коннектикут п. Івана Кебала, який розповів про особливості проведення таборів в Америці, їх організацію, правила участі в таборах, вимоги до учасників, тематику, розпорядок дня. Зокрема, здивував ранній підйом о 6.30 та строгі правила, коли за дисциплінарні порушення учасника можуть вигнати із табору та виключити із реєстру учасників таборів назавжди. Доповідач ознайомив також із видами таборової діяльності та патріотичним вихованням.

Із практичним досвідом проведення таборів для дітей та молоді в Україні ознайомив усіх о. Ігор Козанкевич, який акцентував на трьох важливих аспектах успішності проведення таборів: команда табору, програма та харизматичність провідників. Основною вимогою, яку потрібно ставити перед командою табору (організатори, вихователі, духівники, тренери, вчителі та інші особи задіяні до проведення табору) є любов до дитини, вміння відчувати її настрій та проблеми, бажання вести її за собою.

Дух табору - це те, що діти візьмуть із собою, коли залишуть стіни комплексу і дуже важливо, щоб усі вони хотіли повернутися сюди знову. Відносини між дітьми та молоддю, між провідниками табору та учасниками, всередині самої команди мають бути відкритими, без залякувань та погроз, з чітким розумінням ієрархії, прав і обов’язків усіх, хто є в таборуванні. Про це розповів о. Богдан Лехович, котрий має чималий досвід роботи із молоддю та досвід духівництва таборів.
Друга частина зустрічі була практичною: робота в групах та підведення підсумків. Усі учасники навчання були поділені на 5 груп і кожна розробила свою програму табору та розпорядок дня, які представила на спільній зустрічі. Найцікавіші ідеї, яки були запропоновані під час навчання вже опрацьовуються та будуть зреалізовані цього року у літнніх християнсько-пізнавальних таборах, а найактивніші учасники вишколу стануть їхніми провідниками.

Літні християнсько-пізнавальні табори проводитимуться з 28 травня по 26 серпня. Записатись на табір та отримати додаткову інформацію можна за телефонами: 0635112260 та 0974998685. Не зволікайте, вже є сформовані групи, а кількість місць обмежена!

До зустрічі у таборі!!!

Наталія Копичин

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Дрогобицький деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори