SDE

Владика Григорій освятив наріжний камінь під будівництво каплиці Грушівської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці [фото]

01 травня 2017
Друк E-mail
Фото Степана ПАВЛІШАКА
У неділю, 30 квітня, у місті Самборі, на території Центральної районної лікарні, поблизу приймального відділення відбулося урочисте освячення місця та наріжного каменя під забудову дерев’яної каплиці Грушівської чудотворної ікони Пресвятої Богородиці, яке звершив Єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ – владика Григорій (Комар), при участі священиків Самбірського деканату. Молитовне дійство було звершене за спільної ініціативи місцевого медичного капелана о. Тараса Рисея та головного лікаря вищезгаданого медичного закладу – Степана Івановича Скірина, а також мецената Миколи Петровича Бурака. Наприкінці чину освячення владика Григорій помолився за хворих і немічних людей.

У свою чергу, взявши слово, о. Тарас подякував владиці Григорію за пастирський візит до Самбора, як також головному лікарю Степану Івановичу Скірину та меценату – Миколі Петровичу Бураку за розуміння і фінансову підтримку. Окремо капелан лікарні зазначив, що ідея присвятити каплицю саме Грушівській Богоматері виникла саме у 30-річчя її з'явлень, а саме – у вечір на 27-ме квітня. Звернувшись до молільників він сказав: «Що ж стосується особливості та доцільності каплички у цьому місці, то вона, на відміну від лікарняного храму святого Пантелеймона, буде відкритою весь час. Знову ж таки,  розміщення її поблизу приймального відділення та реанімації, сприятиме людям у будь-який зручний час помолитися за свого хворого в благосприятливій атмосфері…».

А передувала освяченню торжественна Вечірня у храмі святого влкм. Пантелеймона, яку з владикою Григорієм співслужили о. Тарас Рисей, о. Богдан Добрянський, о. Володимир Коркуна, о. Любомир Григель, о. Іван Федько, о. Василь Мазур, о. Роман Шестак, під час якої лунали піснеспіви в ангельському виконанні вокальної формації «Імпресія». Після Вечірні владика Григорій зазначив, що тут буде ще одне місце зустрічі людини з Богом.

Степан Павлішак

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я, Самбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори