SDE

Владика Григорій: Владика Юліян просив, щоб ми любили свою Церкву, любили свій народ і працювали для нього, і що для цього нам потрібні будуть молитва та уповання на Бога [фото]

01 березня 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
28 лютого минуло чотири роки з дня смерті владики Юліяна (Вороновського), першого єпископа Самбірсько-Дрогобицького. У цей владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицкої єпархії, разом із єпархіальним духованством і вірними відвідали монаший цвинтар на Чернечій горі в Уневі. Біля могили владики Юліана і його рідного брата ієромонаха Василія відбувся чин парастасу.

Під час поминального слова владика Григорій сказав: «Ми зібрались тут, щоб, за словами апостола Павла, вшанувати наших наставників, а також навчитись їхньої віри, якою вони жили, якою Богові служили, якої навчали і яку нам передали». Згадувати про померлих добрими словами, розповідати про їх добрі діла і звершення – це річ похвальна. «Однак ще краще – старатись наслідувати все те добре, що ми в них бачили, бо це буде для них найкращим дарунком, найкращою пам’яттю від нас», – наголосив єпископ.

Владика Григорій пригадав повчання, які протягом архипастирського служіння передавав своїм духовним дітям владика Юліян. «Владика Юліян просив, щоб ми любили свою Церкву, любили свій народ і працювали для нього, і що для цього нам потрібні будуть молитва та уповання на Бога», – сказав проповідник.

Нагадаємо, що владика Юліян (Вороновський) відійшов у вічність 28 лютого 2013 року Божого на 77-му році життя, 45-му році священства, 27-му році єпископства. 5 березня у богослужбовій каплиці на подвір'ї Свято-Успенської Унівської лаври відбулась Божественна Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. владики Ярослава (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького, владики Богдана (Дзюраха), секретаря Священного Синоду УГКЦ, владики Йосифа (Міляна), єпископа-помічника Київської архиєпархії, владики Тараса (Сеньківа), апостольського адміністратора Стрийської єпархії, та владики Леона (Малого), єпископа-помічника Львівської архидієцезії РКЦ. Близько 200 священиків та кілька тисяч вірних прибули до Унева молитовно провести в останню дорогу свого духовного батька. Поховано владику Юліана на чернечій горі в с. Унів Перемишлянського р-ну поруч з могилою його рідного брата о.Василія Вороновського.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), Унівська Лавра, Юліан (Вороновський)

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори