SDE

У Старому Самборі вшанували Героїв Небесної Сотні [фото]

22 лютого 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
У День третьої річниці Героїв Небесної Сотні старосамбіряни молились на Святій літургії у храмі Святого Миколая, процесійною ходою піднялися до могил Героя-земляка Богдана Сольчаника та взяли участь у реквіємі на площі Небесної сотні перед адмінбудинком.

Тепер 20 лютого у нашій державі по-особливому болючий день. Три роки тому в Україні розпочався найтрагічніший етап Революції Гідності. У період 18-20 лютого 2014 року в центрі столиці загинули більше ста осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні - були заарештовані та зазнали тортур. На жаль, всеукраїнська трагедія безпосередньо зачепила і наш край – безжальна куля снайпера вбила молодого науковця, викладача УКУ, старосамбірянина Богдана Сольчаника.

У третю річницю його смерті від болю стискалося серце кільком сотням старосамбірян на могилі Героя,  під час панахиди, яку відслужили настоятелі храму Св. Миколая отці Михайло Николин та Іван Білик, колеги Богдана по викладацькій роботі отці Петро і Тарас. Після молитовної відправи спільно виконавши Гімн, довга колона містян, працівників установ та організацій міста, школярів-старшокласників процесійною ходою під спів церковним хором патріотичних пісень вирушили до Пам’ятного знака на площі Героїв Небесної сотні, що перед адмінбудинком.

Там також служилась панахида за Героями Небесної сотні та всіма полеглими за волю і кращу долю України. Відтак отець Михайло, звертаючись до присутніх, зазначив: «Усі ми спільно творимо скорботну громаду. Сьогодні зводимо свої очі до неба й молимось за небесних ангелів. Ми всі пригадуємо події Майдану, ми всі пропустили їх крізь серце. Тож розуміємо, де є сила народу. Сьогодні не роздором, а єдністю мусимо продовжити їхню справу».
Відтак на скорботному віче виступили представники влади й активісти цих буремних днів Майдану, а школярі міста у поезіях та піснях возвеличували подвиг  Героїв Майдану.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори