SDE

Навчальні заклади Дрогобича розпочали 2-й семестр з молитви у Катедральному соборі [фото]

11 лютого 2017
Друк E-mail
Фото прес-служби СДЄ
Увечері, 9 лютого, Божественною Літургію в Катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобич розпочався 2-й навчальний семестр для викладачів й студентів навчальних закладів м. Дрогобич. Богослужіння очолив о. Олег Кекош, студентський капелан Дрогобицького педуніверситету, у спіслужінні студентських капеланів: о. Євгена Макогона, о. Петра Сюська, о. Олега Турківа  і о. Дениса Богатка. Богослужіння супроводжувала студентська капела "Гаудеамус" під керівництвом проф. Степана Дацюка. Участь в Літургії взяли ректорат й викладачі Дрогобицького педуніверситету, дирекція Музичного коледжу, Коледжу статистики, Коледжу нафти і газу, Механіко-технологічного коледжу і ПТУ №19.

До присутніх з проповіддю звернувся о. Олег Кекош. Проповідник закликав викладачів і студентів навчальних закладів бути свідками Христа на місцях праці, навчання і у власних родинах.

Після завершення богослужіння з початком навчання присутніх привітав владика Григорій, єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Єпископ пригадав студентам слова митрополита Андрея Шептицького: "Найкраща школа - це вчити інших".

Для того, щоб сповнювати служіння педагога, потрібно посідати відповідні знання. Адже не можемо навчити інших того, чого самі не навчились, ані передати іншим те, чого самі не маємо. "Прошу Вас у своїх стараннях бути наполегливими, бо все, що ви здобуте, зможете передати іншим", - сказав владика Григорій до студентів.

Єпископ також наголосив на значенні вищої освіти в національному відродженні. "Оновлення нашої країни має розпочатись з вищої школи. Якщо наша вища школа підніметься на належний рівень, вона приготує таких трудівників і служителів, котрі в усіх площинах суспільного життя зможуть стати добрими провідниками і повести за собою народ", - наголосив владика Григорій.

Прес-служба Самбірсько-Дрогобицької єпархії

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Григорій (Комар), студентське капеланство, Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори