SDE

Зустріч студентів 6-го курсу Дрогобицької духовної семінарії з головним медичним капеланом єпархії [фото]

17 грудня 2016
Друк E-mail
Фото Комісії у справах душпастирства охорони здоров'я
15 грудня в місті Самборі, о 16:00, відбулась чудова та плідна зустріч студентів шостого курсу ДДС з головою Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я СДЄ УГКЦ – о. Тарасом Рисеєм.

Сидячи за круглим столом капеланського центру «Ноїв Ковчег», котрий знаходиться у мансардній частині лікарняного храму святого влкм. Пантелеймона, брати-семінаристи мали змогу ознайомитись із нелегкою діяльністю священика, покликання якого, ради Христа, служити хворим, родичам недужого, медичним працівникам та волонтерам.

Розповідь о. Тараса розпочалась із спогадів важливих моментів ще студентського життя, коли Господь поступово пробуджував любов до молитви та навчання. Говорив священик і про те, як, блаженної пам’яті, владика Юліан (Вороновський) запропонував йому в 2007 році Божому взятися за капеланського плуга та спробувати зорати лікарняну нивку міста Самбора; і про свої перші спроби праці з важконедужими, коли вони очікували не так слів розради чи підтримки, як просто можливості виговоритись та бути почутими; і про співпрацю з медичними працівниками, які також завжди потребуватимуть духовного проводу та опіки…

Служіння медичного капелана отець Тарас влучно прирівняв до безнастанного стояння на Голготі при хресті Ісуса.

Час від часу, неначе на замовлення, телефон голови Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я переривав бесіду своїм гучним дзвінком. Було чути, що комусь дуже потрібно бачити пастиря біля ліжка свого недужого чи недужої. Згідно слів священика, так може бути у будь-якій годині доби, незалежно від того, готовий ти зараз кудись іти, чи ні, маєш бажання, чи може воно зовсім відсутнє...

Наприкінці зустрічі, отець Тарас побажав семінаристам ніколи не втрачати запалу до молитви та праці над собою в освітньому плані, а також висловив сподівання, що колись, можливо, у найближчому майбутньому, вони ще раз зустрінуться, але вже у лавах одного і того ж «спецпідрозділу» священичого служіння – там, де страждає і потребує нас Христос: у стінах лікарень, госпіталів, хоспісів.

За повідомленням Комісії у справах душпастирства охорони здоров'я

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Комісія у справах душпастирства охорони здоров’я

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори