SDE

У греко-католицькому дитячому садочку "Ангелятко" відсвяткували 9 років з дня заснування закладу [фото]

23 вересня 2016
Друк E-mail
Фото с. Євфросинії Сеник
22 вересня спільнота працівників і вихованців благодійного греко-католицького дитячого садка «Ангелятко» відзначала 9 річницю з дня заснування закладу. Кожна із чотирьох груп - разом 80 дошкільнят, - підготувала за стараннями музкерівника й вихователів короткий виступ. У піснях, віршах, інсценізації і таночках діти висловлювали свою любов до Богородиці, покровительки закладу, та розповідали чому їм добре в дитсадку. Сюрпризним моментом став святковий торт із запаленими свічками.

Об 11:30 свято продовжилося подячною святою Літургією, яку очолив парох парафії-засновника Пресвятої Трійці митр. прот. Тарас Гарасимчук. Свою проповідь отець почав із кількох натхненних слів про блаженної пам'яті вл. Юліана (Вороновського), який у 2007 році благословив задум про створення першого католицького дошкільного навчального закладу в Самбірсько-Дрогобицькій Єпархії. Його благословення й мудрі слова поради супроводжували у важкі періоди діяльності закладу: коли опинялося під питання продовження існування дитсадка, переживали періоди фінансової скрути чи не було наповнюваності усіх груп. Владика казав, що якщо починаєш робити якусь справу, і вона тобі дуже добре вдається, то чи насправді вона є Божою? А коли маєш дуже багато перешкод, то виглядає, що це – Божа справа. Багато гостей відвідувало наш навчальний заклад, - продовжив проповідник. – Це і архієпископ Кирило Василь з Конгрегації Східних Церков, блаженніший Святослав Шевчук на чолі із постійним синодом єпископів та інші люди доброї волі, яких ми вважаємо благодійниками, бо вони хто матеріально, хто добрими відгуками, хто молитвою спричинилися до розвитку дитсадка «Ангелятко». Найперше – подяка сестрам Згромадження св. Йосифа ОПДМ, які є співзасновниками закладу й відповідають за його адміністративно-освітній та щоденний духовний провід. Потім – усім педагогічним працівникам і обслуговуючому персоналу, які працювали, чи лише прийшли сюди на роботу. Чи все у нас добре? – поставив питання о. Тарас. – Не все, але ми повинні те, що добре, примножувати, а що зле, викорінювати. Отець закликав просити в Бога в цей день особливої ласки, щоб виконати місію, за яку взялися. «Нехай Господь через нас здійснить Свій задум щодо виховання довірених нам батьками дітей. Просімо, щоб вони виросли великими людьми: чеснотливими, святими. Нехай Бог і наші небесні заступники нам допомагають».

Після проповіді Свята Літургія продовжилася по-особливому щирим співом дитячих голосів «Господи помилуй!». За пару хвилин діти самі стали по групах рядками розуміючи, що підходить час Святого Причастя.

Дякуємо Богові за Його постійну опіку над нами й просимо всіх читачів цієї веб-сторінки про коротку молитву підтримки нашої місії виховання дошколяриків у доброму християнському дусі.

Директор дитсадка «Ангелятко» с. Євфросинія Сеник

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Ангелятко, Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори