SDE

У Старому Cамборі відзначили День Батька [фото]

23 вересня 2016
Друк E-mail
Фото Марії КУЗЬМИН
Є для пошанування найдорожчих людей гарне свято - День Батька. І в Старому Самборі про нього добре знають. Бо вже втретє у третю неділю вересня його відзначають.

А запровадив таку традицію у райцентрі отець-декан Михайло Николин. І як наголошує отець Михайло, традиційно ми звикли до того, що у травні вшановуємо наших славних матусь. І їхній День став всенародним святом. А хіба ж не вартує тато на свято?! Вартує. І, напевно, факт, що це свято популяризують саме в роки, коли в Україні триває війна, не випадковий. Бо це ж український батько - неозброєний - вийшов на нерівний бій з московським окупантом. Бо це український батько готовий на все, аби лиш діти зростали на своїй, отчій, землі та були щасливими.

З року в рік традиція відзначення Дня батька набирає нових відтінків. Цьогоріч опісля недільної Служби Божої, батьки Старого Самбора виходили з церкви під арками з вишиваних рушників, які тримали парафіянки, а на церковному подвір'ї кожному татусеві діточки дарували кольорові листівки про християнські цінності

А у свято Різдва Пресвятої Богородиці для татусів-старосамбірян було проведено змістовний літературно-музичний захід "Тато вартує свято", який підготували педагоги та школярі Старосамбірської школи № 1 імені Героя України Богдана Сольчаника.

Ведучі розповіли про історію свята - Дня батька, а також нагадали, що 21 вересня, у Різдво Пресвятої Богородиці, відзначається й Міжнародний день миру. Відтак зі сцени линули щирі, теплі слова, адресовані дорогим татусям, майстерні сценки, гарна пісня, веселі таночки. І хоч важко зорганізувати дітей відразу після тривалих літніх канікул, та педагогам це вдалося. І свято вийшло гарне та змістовне. Цього дня школярі засвідчили своєю поезією та піснею шану татусям.

На завершення свята до глядачів, артистів та педагогів звернувся зі змістовним словом отець Михайло. І фінальним акордом урочистої академії стало багатоголосе "Многая літа».

..."Батько і мати - два серця гарячі"… Тож хай усім діточкам району вони дарують тепло, хай щасливими зростають діти й усі родини в своїх обіймах міцно тримає Господь, наш Батько Небесний.

Марія КУЗЬМИН

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори