SDE

Отець-салезіанин сіяв зерна Божої науки в Старому Самборі [фото]

13 квітня 2016
Друк E-mail
Фото Марії КУЗЬМИН
Великий піст – це нагода врятуватися. Врятуватися від того, аби не потонути в життєвому морі наших прогрішень. Під час Великого посту до багатьох храмів населених пунктів Старосамбірського деканату приїздили отці-реколектанти, аби вірні мали добру нагоду для того, щоб залишити всі свої щоденні обов’язки і замислитися над сенсом свого життя. Реколекції –це дорога до Бога, це чудова нагода відновити у своєму серці покаяння і мир.

7-10 квітня парафіяни УГКЦ м. Старого Самбора також мали змістовні духовні науки. На запрошення отця Михайла Николина, декана Старосамбірського, до храму Св. Миколая завітав отець-салезіянин Григорій Швед.

За чотири дні перебування у Старому Самборі отець Григорій доносив до людей Господні істини, в основному подаючи тематику Божого милосердя. Отець Григорій у своїх коротких, проте дуже змістовних і зрозумілих проповідях нагадував присутнім, що Господь впродовж всієї історії проявляв і проявляє до кожного з нас Своє Милосердя. У храмі демонструвалися фільми, які несли у собі багато повчального.

Разом з о. Михайлом Николином реколектант відвідав Старосамбірську ЗОШ 1-3 ступенів №1 імені Героя України Богдана Сольчаника. Учні та вчителі пережили неповторні хвилини благодатного духовного піднесення під час душпастирської реколекційної науки.

Із захопленням шкільна родина переглянула відео про італійського священника Івана Боско, якого Іван Павло 2 назвав “батьком та учителем молоді”. Він пожертвував вихованцям усе що мав: скромний маєток, здоров’я, вільний час, своє життя. Отець Боско, багатий на інтелект І непогасне милосердя, наголошував: «За допомогою доброти та любові намагаюсь привести до господа оцих моїх друзів». Його жертовну місію виховання молоді продовжують отці-салезіяни, до яких належить і отець Григорій.

Молодий священник-реколектант вразив усіх хвилюючими спогадами про перебування в зоні АТО, поранення й військове побратимство. Здавалося, що його душа, обпечена війною на Сході України, промовляла до кожного:«Візьміть мого вогню, хоч іскорку візьміть, і Україну не поставлять на коліна!». Отець Григорій, звертаючись до старшокласників наголосив, що вони повинні завжди відстоювати гідність і справедливість, плекати вкраїнську мову, щиро любити Вітчизну і тут, у рідному містечку, розбудовувати вільну європейську Державу.

На боротьбу за повноцінне, творче багатогранне життя надихнув присутніх продемонстрований на завершення духовної зустрічі короткометражний фільм “Цирк “Баттерфляй” із участю Ніка Вуйчіча.

Із промінцями доброти і милосердя в очах і весняним пробудженням християнських душ залишали шкільну світлицю учасники реколекційного дійства.

За повідомленням Марії КУЗЬМИН і колективу Старосамбірської ЗОШ №1

ФОТОРЕПОРТАЖ

Теми: Старосамбірський деканат

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори